YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırklareli'de "Eğitim Ve Etik" Konferansı Düzenlendi

Kırklareli'de "Eğitim ve Etik" konulu konferans düzenlendi.

Kırklareli'de "Eğitim ve Etik" konulu konferans düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan, Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, evde, okulda, yolda, otobüste, toplum içinde yüksek sesle ve çevreye rahatsızlık verecek şekilde konuşmanın etik olmadığını söyledi.

Bir ülkenin her alanda kalkınabilmesinin nitelikli eğitime bağlı olduğunu ifade eden Turan, "Mimari açıdan mükemmel olan bir okul, eğitim açısından çok kötü olabilir. Eğitim açısından mükemmeliyet öğretmenlere bağlıdır. Dünyada eğitime baktığımızda zorunlu eğitim arttırılmakta. İnsanlar alışverişte, yolda, otobüste, resmi kurumlarda görgü kurallarına uymalılar. Bu sayede toplumda örnek kişi haline gelirler. Kıyafet, toplumda çok önemli bir yere sahiptir. İnsanın kişiliğini ortaya çıkartan en önemli unsurlardan biridir" diye konuştu.

Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Özcan da eğitimin ülkeler açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Konferansa, Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ve öğrenciler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler