YURTHABER

Edirne
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırkpınar'a geleneksel yöntemlerle hazırlanıyorlar

Edirne Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğudelen: "Özellikle yağlı güreşte modern tekniklerin yanı sıra, eski usuldeki çalışmalara da önem veriyoruz"

EDİRNE (AA) - 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde er meydanına çıkacak sporcular, Kel Aliço, Koca Yusuf ve Adalı Halil gibi efsane pehlivanların uyguladığı geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.

Hazırlıklarını Edirne Kent Ormanı'nda sürdüren pehlivanlar, Meriç Nehri kenarında atlı antrenörleri eşliğinde kum koşusu yaptı. Güreşçiler, ardından orman içinde dev araç lastikleri ve kalın urganlarla çalışıp, balyozla taş kırdı.

Geleneksel yöntemlerle kuvvet toplayan pehlivanlar, çalışmalarını taktik antrenmanlarla tamamladı.

- Doğudelen: "Eski usuldeki çalışmalara da önem veriyoruz"

Edirne Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğudelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporcuların Kırkpınar'a efsanevi pehlivanlar gibi hazırlandığını söyledi.

Kırkpınar öncesi çalışmalarını en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Doğudelen, "Özellikle yağlı güreşte modern tekniklerin yanı sıra, eski usuldeki çalışmalara da önem veriyoruz. Bu anlamda eski pehlivanlarımızı araştırıp, evlerine gittik. Doğdukları ülkelere gidip antrenman modellerini öğrendik. Bunların başında halat çekme, balyozla taş kırma, kum koşuları var. Bunları kendi antrenmanlarımıza ekledik." ifadelerini kullandı.

Geleneksel çalışma modellerinin karşılığını, aldıkları madalyalarla gördüklerini dile getiren Doğudelen, "Bugün Koca Yusuf'un evinde antrenman taşı duruyor. Biz gittik ve onu yerinde gördük. Bugün 3-4 başpehlivan o taşı kaldıramaz. Oradaki yaşlı insanlardan öğrendiğimiz antrenman metotlarını burada uyguluyoruz. Sporcularımız da adapte oldu. Onlar için de çok güzel oluyor. Atalarının antrenman modelleriyle çalışmak onlara ayrı bir motivasyon oluşturdu." diye konuştu.

Güreşçi Atakan Makas da geleneksel antrenman modellerinin faydasını gördüğünü belirterek, "Bir nevi 'acı kuvvet' oluyor. Geleneksel antrenmanlar gücümüzü ortaya çıkarmada daha etkili. Koca Yusuf'un, Kel Aliço'nun çalıştığı modelde antrenman yapmak, bize manevi olarak güç veriyor." şeklinde görüş belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler