YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Korhan Yaylası'nda 2 Askerin Şehit Olduğu Patlama

Iğdır Valiliği, Korhan Yaylası'nda 2 askerin şehit olduğu patlamayla ilgili bazı haberlere ilişkin, "Piknik yapılan İl Özel İdaresine ait sosyal

Iğdır Valiliği, Korhan Yaylası'nda 2 askerin şehit olduğu patlamayla ilgili bazı haberlere ilişkin, "Piknik yapılan İl Özel İdaresine ait sosyal tesislerin bulunduğu yer ile elim olayın meydana geldiği yer ayrı ve bağımsız alanlardır" açıklamasında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 1 Mayıs'taki olayla ilgili ulusal ve yerel medyada yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığı, kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulduğu kaydedildi.

Olayın meydana geldiği yerle piknik yapılan bölgenin farklı olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"1 Mayıs 2013 günü saat 16.37 sıralarında, il merkezine bağlı Korhan Yaylasında görev esnasındayken, bölücü terör örgütü mensupları tarafından döşenen EYP'nin (el yapımı patlayıcı) patlaması sonucunda şehit olan askerlerimiz ile ilgili gerek ulusal medyada gerekse yerel medyada yer alan bazı haberler gerçeği yansıtmayıp, bilgi kirliliğine neden olmamak için konu hakkında açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Hepimizi derinden yaralayan müessif olayın yaşandığı bölge, Jandarma Komutanlığına bağlı Korhan Karakolunun sorumluluk alanı içerisinde olup, askerlerimiz burada zaman zaman keşif ve devriye görevlerini icra etmektedir. Piknik yapılan İl Özel İdaresine ait sosyal tesislerin bulunduğu yer ile elim olayın meydana geldiği yer ayrı ve bağımsız alanlardır. Kaldı ki, daha önceki yıllarda da Korhan Yaylası Şenliklerinin düzenlendiği bu bölgede böyle üzücü bir olay yaşanmamıştır."

Patlamada yaralanan jandarma onbaşı Mustafa Altan Iğdır Devlet, jandarma er İbrahim Özkıdır da Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde şehit olmuştu.

Olay, Iğdır Valiliği ve İl Özel İdaresi'nin baharın gelişi dolayısıyla Korhan Yaylası'nda piknik düzenlediği gün yaşanmıştı.

Muhabir: Memet Karaduman

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler