AFP'nin haberine göre, Bangladeşli oyuncu ve yönetmenler, ülkede Kasım 2015'ten beri 'Sultan Süleyman' adı ile yayınlanan 'Muhteşem Yüzyıl' isimli Türk dizisine büyük tepki gösteriyor.
Bangladeş'te dublajlı olarak ekranlara gelen ve büyük ilgi gören Sultan Süleyman, bu alanda bir ilk olarak başka yabancı dizilerin de Bangladeş televizyonlarında yayımlanmasının önünü açtı.
Yabancı dizilerin Bagladeşlilerden büyük ilgi görmesi yerli dizilerin önce saatlerinin değişmesine, ardından da yayından kaldırılmalarına neden oldu.

Gazi Rakayet, "Yapılan bir araştırmaya göre, strüyoların yarısı işsizlikten kapandı. Yüzlerce aktör etkilendi. En üst düzey aktörler bile gelirlerinin yarısını kaybetti" diye konuştu.
Yönetmen, oyuncuların yıllık kaybının yaklaşık 8 milyon dolar olduğunun tahmin edildiğini sözlerine ekledi.
Bangladeş hükümeti, oyuncu ve yönetmenlerin çağrısına henüz yanıt vermedi ancak eleştirmenler, yerli yapımların senaryoları zayıf olduğu için izleyicilerin yabancı dizilere yöneldiğini belirterek, Bangladeşli sanatçıların yasak isteğini haksız buldu.

