MAGAZİN

Kapat

Başak Sayan’a 'Fi' yanıtı: Özür dilemeli!

Oyuncu Başak Sayan'ın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Azra Kohen tarafından kaleme alınan 'Fi-Çi-Pi' serisinin kendi kitabı 'Bağlanma Korkusu'ndan intihal edildiğine yönelik iddialarına cevap geldi. İki kitap arasında karşılaştırılma yaptıklarını ifade eden yayınevi, intihal iddialarını reddederken, "Özür dilememesi halinde Sayan'ın çalışma ilişkisini haklı nedenlerle sona erdireceğiz" ifadelerini kullandı.

Başak Sayan, Azra Kohen tarafından kaleme alınan 'Fi'nin, kendi kitabı 'Bağlanma Korkusu’ndan intihal yapıldığını belirten şu mesajı paylaşmıştı:

“Bugüne kadar sustum. Mahkemeye gitsem kazanırım. O derece aynı konular. İntihal var ve bunu yapan Azra Kohen”

Destek Yayınları, ünlü oyuncunun iddiasıyla ilgili bir açıklama yayınlayarak, intihal iddialarını kesin bir dille reddetti.

**İşte o açıklamanın satırbaşları: **

KARŞILAŞTIRMA YAPILDI

Son günlerde basında ve sosyal medyada ısrarlı bir şekilde gündeme getirilen ‘Bağlanma Kokrusu’ ve ‘Fi’ isimli kitapların bire bir aynı olduğu; Azra Kohen'in Başak Sayan'ın kitabından ‘intihal yaptığı’ yönündeki iddialar üzerine tarafımızdan ‘Bağlanma Korkusu’ isimli kitap incelemeye alınarak, ‘Fi’ ile intihal karşılaştırması yapılmıştır.

Önemle belirtmek isteriz ki iki kitap arasında olay, olay örgüsü, karakterler ve her şeyden önce edebi üslup açısından intihal iddiasını gündeme getirecek hiçbir benzerlik bulunmamaktadır.

İntihal, en basit tanımıyla başka birine ait eseri kendisininmiş gibi gösterme, çalma, aşırmadır. Okuyucularımızın da çok iyi bildiği gibi yazarımız Azra Kohen'e ait olan ‘Fi-Çi-Pi’ isimli üçleme kitap serisi basit bir aşk hikâyesi olmayıp, derin mesajlar içeren, siyasi, bilimsel, kültürel, tarihsel bilgi aktarımlarıyla okuyucusunun ufkunu açmaya yönelik yazılmış olan eserlerdir.

"AZRA KOHEN'İN KİŞLİK YAPISI DONANIMI GAYET İYİ BİLİNMEKTE"

Yazarımız Azra Kohen'in kişilik yapısı, zekâsı ve kültürel donanımı tarafımızdan gayet iyi bilinmektedir. Kendisinin bir başka yazarın eserinden intihal yapma ihtiyacı olmadığı hususu çok açık olmakla beraber, iddialara bilimsel olarak da yanıt vermek adına söz konusu intihal incelemesi yapılmış ve kamuoyuyla paylaşma gereği duyulmuştur. Konunun yargıya intikal etmiş olması nedeniyle aynı incelemenin uzman bilirkişiler tarafından da yapılacağı tarafımızdan bilinmektedir ve söz konusu bilirkişi raporu, mahkeme kararının kesinleşmesiyle birlikte kamuoyunun dikkatine ayrıca sunulacaktır.

Başak Sayan tarafından iddiasının dayanağı olarak her iki kitabın yayın tarihleri gösterilmiş olsa da; Azra Kohen'in intihal iddiasına konu edilen kitabını, Başak Sayan'ın kitabının yayımlanmasından önce yazdığını, buna ilişkin somut, yazılı ve kesin delillerin mevcut olduğunu ve mahkemeye sunulacağını ayrıca belirtmek isteriz.

İddiaları gündeme getiren Başak Sayan'ın diğer iki kitabı bilindiği üzere yayınevimiz aracılığıyla yayımlanmış olup, iki yazarımız arasında böyle bir iddianın gündeme gelmiş olmasından dolayı derin bir üzüntü içinde bulunduğumuzu da ifade etmek isteriz. Yayınevimize yaptığı açıklamada ‘Fi’ kitabını okumadığını belirten Başak Sayan'ın yanlış bir değerlendirmeyle bu asılsız ve haksız ithamda bulunması nedeniyle meslektaşı Azra Kohen'den özür dilemesi beklentisi içindeyiz. Aksi durumda kasıtlı ve maksatlı olarak bir başka yazarı intihalle suçlayarak mesleki ve insani itibarını ve onurunu zedelemeye çalışan, yazarlık yeteneği ve başarısıyla gündeme gelmek yerine sansasyonel açıklamalarla kariyerini yayınevimizin onaylamadığı haksız bir zemin üzerine inşa etmeye çalışan yazar Başak Sayan ile yayınevimizin çalışma ilişkisini haklı nedenlerle sona erdirmek durumunda kalacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

SGK artık ödemeyecek: Yargıtay’dan tartışma yaratacak karar! "Erkeğinizin aldattığını gösteren büyük işareti" 2 katlı 5 odalı! 950 bin TL'lik ev kullanıcıları ikiye böldü 1987 yılından beri derin dondurucusunda saklıyormuş! Kapağını açınca şaşırdı Sokak ortasında 30 kişilik bisikletli çete tekme tokat saldırdı Denizden çıktı! Yakaladığı şeye kendisi de inanamadı Garsona notunu fişle iletti! "Kocama canım deme" Kurtulduk! Şansı %0'a düştü Tesadüfen gördü! Eşini dolabın önünde böyle yakaladı Gelinin annesinin kıyafet seçimi olay oldu Fiyatı duyunca şoke oldular! Para ödemeden kuaförden kaçtılar 3 aylık bebek hastanelik oldu! Güvenlik kamerası gerçeği ortaya çıkarttı Dans ederken işler kontrolden çıktı! Alkolü fazla kaçırdı Yüzüğünü düşürdü! Arabasını parçaladı, didik didik aradı Beyaz lekeler endişe yarattı! "Uzak durun" Burnunu çıkartıp kavanozda saklıyor! Değişimi şaşırttı Sosyal medya bu teoriyi konuşuyor! "Asla ölmüyoruz" dedi Kiralardan bıktı! Burada yaşıyor Bir günde 10001 barfiks çekip dünya rekorunu kırdı Bebeğine 'çirkin' denildi! Cevabıyla olay oldu Mutfakta sağlık var! Her gün tüketilebilecek antiinflamatuar gıdalar "Dünyanın en iyi çileği" diyerek paylaştı! 1 tanesine 692 TL ödedi Gözlerinin önünde ölen yolcuyla tüm yolu yan yana gittiler DERBİ BERABERE BİTTİ AMA GİZLİ KAZANAN GALATASARAY OLDU 'Kıyamet tarihi' denildi! Herkesi endişelendirdi: "Durma noktasına gelecek" 10 yıl boyunca hiçbir şey yemedi! "Nasıl bir şey olduğunu anlatmak zor" Restoran sahibi de şaşkın! Hırsız tuvaletin lavabosunu çaldı Evlendi ama eşi gerçek bile değil! "İlişkimiz bir bilim kurgu filmi gibi" Ketçaptan korkuyor! "Yakınımda bile bulunduramıyorum" Boy aynası beklerken gelen kargo şoke etti
Kapat