MAGAZİN

Kapat

Eksik Kartal uçamadı

UEFA Avrupa Ligi L Grubu maçında Beşiktaş, özellikle defansta yaptığı bireysel hatalarla Porto'ya 3-1 mağlup oldu

UEFA Avrupa Ligi L Grubu maçında Beşiktaş, sahasında Porto'yu konuk etti. Sakatlıklardan dolayı ideal 11'den farklı bir 11 ile sahaya çıkan siyah-beyazlılar, yaklaşık 50 dakika 10 kişi oynayan rakibine kendi yaptığı hatalardan dolayı 2-1 yenildi. Beşiktaş'ta Hakan Arıkan ilk golde, Zapotocny ise ikinci golde yaptıkları hatalarla dikkat çekti.

Maça Beşiktaş çok hızlı başladı. Daha ilk dakkalarda Necip'in güzel ara pasına hareketlenen Nihat, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleci Helton gole izin vermedi, seken top Nobre'nin ayağında kaldı, Brezilyalı asıllı golcü oyuncunun vuruşunda bu kez defans araya girdi, seken top bu kez Bobo'nun ayağında kaldı ancak bu oyuncuda topu ağlara göndermek yerine auta atınca Beşiktaş mutlak bir golden oldu.

Bu dakikadan sonra Porto maçta dengeyi kurdu. 26. dakikada kazanılan köşe vuruşunda yapılan ortaya Hakan Arıkan hatalı çıkınca Falcoa için golü atmak için hiç zor olmadı ve Porto 1-0 öne geçti

Yenilen golden sonra hırslanan Beşiktaşlı futbolcular rakibinin üstüne gitmeye başladı. 42. dakikada defans arkasına sarkan Bobo'yu düşüren Maicon kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Kullanılan serbest vuruşta Tabata'nın frikiği az farkla auta çıktı. Maçın ilk yarısı Porto'nun 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın ikinci yarısına Beşiktaş yine baskılı başladı. 53. dakikada Tabata'nın sağ kanattan yaptığı tehlikeli ortada Porto defansı top Nobre'ye gelmeden uzaklaştırdı. Tam siyah-beyazlılar bastırıyor, gol bulacak diye beklenirken, golü bulan yine deplasman ekibi oldu.

Defans arkasına atılan topta Zapotocny'nin yaptığı hatayı çok iyi değerlendiren Hulk kaleciyle karşı karşıya kaldı ve takımını 2-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş taraftarı da maça olan inancını iyice kaybetti.

Porto bu golden sonra maçı kendi yarısında kabul etmeye başladı. Rakibi üstüne giden Beşiktaş, Bobo ve Tabata ile pozisyon bulsa da skoru değiştiremedi.77. dakikada Porto'da Hulk bir kez daha sahneye çıktı. Defans arkasına sarkan yıldız golcü Hakan Arıkan'ı bir kez daha mağlup etti. Ve takımını 3-1 öne geçirdi. Maçın 88. dakikasında Porto'da Fernando kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı. Maçta 90+2. dakikada Bobo gol attı ancak maç 3-1 Porto'nun üstünlüğü ile tamamlandı. Beşiktaşlı taraftarlar, 3. golden sonra 10 kişi kalmasına rağmen kendilerini mağlup eden Porto'yu alkışladılar.

Beşiktaş bu sonuçla Avrupa Ligi L Grubu'ndaki ilk yenilgisini alırken, Porto'da 3'te 3 yaptı. Beşiktaş'ta özellikle Hakan Arıkan ve Zapotocny gollerde yaptıkları hatalarla dikkat çekti. Hakan Arıkan özellikle ilk golde yaptığı hatalı çıkışla tepki çekerken, Beşiktaşlı taraftarlar tecrübeli kaleciyi daha önceki maçlarda olduğu gibi yine yuhaladılar. Beşiktaş'ta Çek savunma oyuncusu Zapotocny ise 2. golde yaptığı zamanlama hatasıyla siyah-beyazlıların umutlarını bitiren isim oldu.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

SGK artık ödemeyecek: Yargıtay’dan tartışma yaratacak karar! "Erkeğinizin aldattığını gösteren büyük işareti" 2 katlı 5 odalı! 950 bin TL'lik ev kullanıcıları ikiye böldü 1987 yılından beri derin dondurucusunda saklıyormuş! Kapağını açınca şaşırdı Sokak ortasında 30 kişilik bisikletli çete tekme tokat saldırdı Denizden çıktı! Yakaladığı şeye kendisi de inanamadı Garsona notunu fişle iletti! "Kocama canım deme" Kurtulduk! Şansı %0'a düştü Tesadüfen gördü! Eşini dolabın önünde böyle yakaladı Gelinin annesinin kıyafet seçimi olay oldu Fiyatı duyunca şoke oldular! Para ödemeden kuaförden kaçtılar 3 aylık bebek hastanelik oldu! Güvenlik kamerası gerçeği ortaya çıkarttı Dans ederken işler kontrolden çıktı! Alkolü fazla kaçırdı Yüzüğünü düşürdü! Arabasını parçaladı, didik didik aradı Beyaz lekeler endişe yarattı! "Uzak durun" Burnunu çıkartıp kavanozda saklıyor! Değişimi şaşırttı Sosyal medya bu teoriyi konuşuyor! "Asla ölmüyoruz" dedi Kiralardan bıktı! Burada yaşıyor Bir günde 10001 barfiks çekip dünya rekorunu kırdı Bebeğine 'çirkin' denildi! Cevabıyla olay oldu Mutfakta sağlık var! Her gün tüketilebilecek antiinflamatuar gıdalar "Dünyanın en iyi çileği" diyerek paylaştı! 1 tanesine 692 TL ödedi Gözlerinin önünde ölen yolcuyla tüm yolu yan yana gittiler DERBİ BERABERE BİTTİ AMA GİZLİ KAZANAN GALATASARAY OLDU 'Kıyamet tarihi' denildi! Herkesi endişelendirdi: "Durma noktasına gelecek" 10 yıl boyunca hiçbir şey yemedi! "Nasıl bir şey olduğunu anlatmak zor" Restoran sahibi de şaşkın! Hırsız tuvaletin lavabosunu çaldı Evlendi ama eşi gerçek bile değil! "İlişkimiz bir bilim kurgu filmi gibi" Ketçaptan korkuyor! "Yakınımda bile bulunduramıyorum" Boy aynası beklerken gelen kargo şoke etti
Kapat