MAGAZİN

Kapat

"Sakin Şehir" Şavşat gelin ve damatların gözdesi

Karagöl'ü, doğası, ahşap mimarisi ve milli parkları sonbahar renklerine bürünen, Artvin'in "sakin şehir" unvanlı Şavşat ilçesi, doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının yanı sıra düğün fotoğrafı çektirmek isteyenlerin de tercihi oluyor - 18 yıllık fotoğrafçı Hakan Aydın: - "Dünya evine girecek gelin ve damatlar, özellikle sonbahar mevsimini tercih ediyor çünkü sonbaharda doğa, bütün renkleriyle insanları büyülüyor"

ARTVİN (AA) - BAYRAM SARAYOĞLU - Artvin'in Şavşat ilçesi, doğal güzelliği, Karagöl'ü, ahşap mimarisi, milli parklarının sonbahar renklerine büründüğü bugünlerde düğün fotoğrafı çektiren çiftlerden yoğun ilgi görüyor.

İtalya'da 2015 yılında düzenlenen Citta Slow 2015 Genel Kurulu'nda "sakin şehir" unvanı almasının ardından ünlenen Şavşat, şehrin stres ve gürültüsünden bunalıp doğayla iç içe sakin ortamda tatil yapmak isteyenlerce tercih ediliyor.

Karagöl, Yavuzköy, Papart Vadisi, Kelebekler Vadisi, Arsiyan Yaylası gibi doğal alanların yanı sıra geçmişi 10'uncu yüzyıla dayanan Şavşat Kalesi, Tibet Kilisesi gibi tarihi mekanlara da ev sahipliği yapan Şavşat, sonbaharda yeşilin onlarca tonunun yanı sıra sarı, turuncu, kırmızı ve kahverengi renkleriyle fotoğraf tutkunlarını kendine çekiyor.

İlçe, eşsiz güzelliğiyle dünyaevine giren çiftlerin özel anlarını ölümsüzleştiren düğün fotoğrafçılarının doğal stüdyosu haline geldi.

Düğün fotoğraflarını, kapalı mekanlar yerine doğada çektirmek isteyen çiftler, başta ladin ve çam ormanlarıyla kaplı Karagöl olmak üzere, sunduğu kartpostallık görüntülerle büyüleyen alanlarda mutluluklarını perçinliyor.

18 yıldır fotoğrafçılık yapan Hakan Aydın, AA muhabirine, doğal güzellikleriyle ünlü Artvin'in, son yıllarda gelin ve damatların fotoğraf çekim merkezi haline geldiğini söyledi.

Kentin barındırdığı doğal güzellikleriyle ziyaretçi akınına uğradığına işaret eden Aydın, "Dünyaevine girecek gelin ve damatlar, özellikle sonbahar mevsimini tercih ediyor çünkü sonbaharda doğa bütün renkleriyle insanları büyülüyor. Bu yıl yaklaşık 80 çiftin, düğün öncesi doğada fotoğraflarını çekerek albüm haline getirdim." dedi.

Derya Tekin ve Asım Altun çifti ise düğünlerini özellikle sonbahar mevsiminde yapmayı planladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İkimiz de Şavşatlıyız. Burada doğduk ve büyüdük. Bugünlerde dünya evine gireceğiz. Düğünümüzü yazın yapacaktık ancak sonbahardaki renk cümbüşüyle yeryüzü cenneti ilçemizde dış mekan fotoğraf çekimi yapmak için erteledik. Gelinlik ve damatlığımızı giyerek sararan ağaçların altında bol bol fotoğraf çektirdik. Hem doğanın güzelliğini doyasıya yaşadık hem de çok güzel fotoğraf kareleriyle bu mutluluğumuzu ölümsüzleştirdik. Doğa o kadar eşsiz bir güzelliğe bürünmüş ki fotoğraf çekiminde çok heyecanlandık ve mutlu olduk. İyi ki sonbaharda evlenmeyi düşünmüşüz."

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

SGK artık ödemeyecek: Yargıtay’dan tartışma yaratacak karar! "Erkeğinizin aldattığını gösteren büyük işareti" 2 katlı 5 odalı! 950 bin TL'lik ev kullanıcıları ikiye böldü 1987 yılından beri derin dondurucusunda saklıyormuş! Kapağını açınca şaşırdı Sokak ortasında 30 kişilik bisikletli çete tekme tokat saldırdı Denizden çıktı! Yakaladığı şeye kendisi de inanamadı Garsona notunu fişle iletti! "Kocama canım deme" Kurtulduk! Şansı %0'a düştü Tesadüfen gördü! Eşini dolabın önünde böyle yakaladı Gelinin annesinin kıyafet seçimi olay oldu Fiyatı duyunca şoke oldular! Para ödemeden kuaförden kaçtılar 3 aylık bebek hastanelik oldu! Güvenlik kamerası gerçeği ortaya çıkarttı Dans ederken işler kontrolden çıktı! Alkolü fazla kaçırdı Yüzüğünü düşürdü! Arabasını parçaladı, didik didik aradı Beyaz lekeler endişe yarattı! "Uzak durun" Burnunu çıkartıp kavanozda saklıyor! Değişimi şaşırttı Sosyal medya bu teoriyi konuşuyor! "Asla ölmüyoruz" dedi Kiralardan bıktı! Burada yaşıyor Bir günde 10001 barfiks çekip dünya rekorunu kırdı Bebeğine 'çirkin' denildi! Cevabıyla olay oldu Mutfakta sağlık var! Her gün tüketilebilecek antiinflamatuar gıdalar "Dünyanın en iyi çileği" diyerek paylaştı! 1 tanesine 692 TL ödedi Gözlerinin önünde ölen yolcuyla tüm yolu yan yana gittiler DERBİ BERABERE BİTTİ AMA GİZLİ KAZANAN GALATASARAY OLDU 'Kıyamet tarihi' denildi! Herkesi endişelendirdi: "Durma noktasına gelecek" 10 yıl boyunca hiçbir şey yemedi! "Nasıl bir şey olduğunu anlatmak zor" Restoran sahibi de şaşkın! Hırsız tuvaletin lavabosunu çaldı Evlendi ama eşi gerçek bile değil! "İlişkimiz bir bilim kurgu filmi gibi" Ketçaptan korkuyor! "Yakınımda bile bulunduramıyorum" Boy aynası beklerken gelen kargo şoke etti
Kapat