BBC 2 kanalında dün akşam ekrana gelen Fransız yapımı Versailles adlı dizisinin 2.sezon 1.bölümü seyircileri şaşırttı. Fransız Kralı 14.Louis'nin yaşamı üzerine odaklanan dizinin son bölümünde sadece 17 dakika içinde dört tane sevişme sahnesi ekrana geldi.
İngiliz seyircisi için çekilen Fransız yapımı dizinin 24 milyon Sterlinlik bir bütçesi var. Her ne kadar 17'inci yüzyılda Fransa'da yaşananlar üzerine odaklanmış olsa da seyircisini ekran karşısında tutabilmek için cüretkar sahnelere de yer veriliyor Versailles adlı dizide.Dizinin yaratıcılarından biri de ünlü oyuncu Helen Mirren'ın yeğeni. Simon Mirren. Criminal Minds, Without a Trace gibi yapımların yazarı olarak da bilinen Simon Mirren, Versailles'ın senaryosunu David Wolstencroft ile bilikte yazıyor.
Versailles dizisi Fransa'nın "güneş kralı" olarak bilinen 14. Louis'nin hayatına odaklanıyor. O dönemde Versailles Sarayı'nda yaşanan iktidar oyunları ve ikili ilişkileri konu alan dizi uluslararası seyirci kitlesi hedeflenerek İngilizce olarak çekiliyor.Taht Oyunları (Game of Thrones) dizisine rakip olarak gösterilen Versailles'de 14. Louis'yi İngiliz aktör George Blagden canlandırıyor.Dizinin İngilizce olarak çekileceği duyulduğunda Fransızların bir bölümü "Bir Fransız kralı nasıl İngilizce konuşur" diyerek tepki göstermişlerdi.
