YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmara Denizi'nde Palamut Bolluğu Yaşanıyor

Havaların soğumaya başlamasının ardından Karadeniz'den Marmara ve Ege Denizi yönüne hızlanan palamut, hamsi, lüfer ve istavrit gibi göçmen balıkların yolculuğu,

Havaların soğumaya başlamasının ardından Karadeniz'den Marmara ve Ege Denizi yönüne hızlanan palamut, hamsi, lüfer ve istavrit gibi göçmen balıkların yolculuğu, Marmara Denizi'nde avlanan balıkçıların yüzünü güldürdü.

Güney Marmara'daki önemli merkezlerden Bursa'nın Gemlik ilçesindeki balıkçılar, bu yıl özellikle palamut bolluğunun yaşandığını bildirdi.

Gemlik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dalarel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'deki balıkçıların, daha av sezonu başlamadan önce, ağustos ayında çapari ile tuttukları balıklardan hareketle, bu yıl balık bolluğunun yaşanacağını söylediklerini hatırlatarak, bu öngörülerin doğru çıktığını söyledi.

Dalarel, Marmara Denizi'nde, bu yıl özellikle palamut ve hamsi bolluğu yaşandığını belirterek, "2005 yılında çok büyük bir palamut bolluğu yaşanmıştı. Bu yıl, 2005'i aratmayacak bir bolluk yaşanıyor. Öyle ki özellikle palamuttaki bolluk ve fiyatlardaki düşüş yüzünden, kimse diğer balıkların yüzüne bile bakmıyor. Halk bu yıl ucuz balık yiyecek ve balığa doyacak" diye konuştu.

Palamutun çiftinin 5-7 liradan satıldığını kaydeden Dalarel, denize açılan teknelerin boş dönmediğini, bu bolluk ve bereketin kasım ayı sonuna kadar sürmesini beklediklerini bildirdi.

Dalarel, palamutun ekim ayından itibaren daha da irileşeceğini ve yağlanacağını vurgulayarak, palamuttaki bolluğun hem tüketici hem de balıkçılar için son derece sevindirici olduğunu dile getirdi.

Çinekopta da bereketli bir dönem beklediklerini, ancak lüferin henüz çok az miktarda avlandığını, bu yüzden fiyatının fahiş düzeyde seyrettiğini ifade eden Dalarel, şu anda palamut başta olmak üzere hamsi ve istavritin balıkçıların ağlarını doldurduğunu, Güney Marmara'da da uzun yıllardan sonra balıkçıların yüzünün güldüğünü ifade etti.

Gemlik'te küçük teknelerin dışında, 20 metreden büyük 80'e yakın balıkçı teknesi bulunduğunu belirterek, Gemlikli balıkçıların barınak ihtiyacının giderilmesi için yetkililerden destek istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler