YURTHABER

Kapat

MHP'li Vural: ÖYM'lerle Ilgili Verilen Önerge Bir Gece Yarısı Operasyonu

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, özel yetkili mahkemeler (ÖYM) ile ilgili önergenin bir gece...

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, özel yetkili mahkemeler (ÖYM) ile ilgili önergenin bir gece yarısı operasyonuyla verildiğini söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, ÖYM'lerle ilgili önergenin komisyondan ve Meclis'ten saklandığını öne sürdü. Önergeyle ilgili Bakanlar Kurulu içinde de anlaşmazlık olduğunu savunan Vural, "Hükümetin düştüğü duruma bakın. Parlamento'da milletin iradesini temsil ediyoruz. En azından 'getirin komisyonda bir gün tartışalım' diyoruz, onu dahi kabul etmiyorlar. Bakan bile konuşmadı. Parmak demokrasisi işledi ve önerge kabul edildi." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile görüşmesini 'Leyla ve Mecnun buluşması' olarak niteleyen Vural, "AKP- Zana koalisyonu, BDP'den rol çalmaya çalışıyor. BDP'yi bile Kürt sorununu asimile etmekle suçlayacak kadar BDP'nin rolünü üstleniyorlar. Aynı dağın gülleri bunlar. Bari Leyla Zana'yı Kadın Kolları Genel Başkanı yapın. Gelecek seçimlerde de aday gösterin." ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Adalet Bakanı'nın İmralı'da terör örgütü elebaşı Öcalan ile fotoğraf çektirmesi önerisinin hatırlatılması üzerine Vural, "Adalet Bakanı 'İmralı hatırası' fotoğrafı çektirsin. Askerlik hatırası fotoğrafları çekilir ya, yazıları da terstir. Kılıçdaroğlu ve Zana da fotoğrafa katılabilir. BDP, PKK gölgesinde politika yapıyordu, şimdi AKP, İmralı gölgesinde politika yapıyor." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat