YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müdür Yapılmayan Görme Engelli Açlık Grevine Girecek

Görme engeli nedeniyle çalıştığı kurumda müdür yapılmadığını ileri süren Yakup Ateş, pazartesi gün açlık grevi...

Görme engeli nedeniyle çalıştığı kurumda müdür yapılmadığını ileri süren Yakup Ateş, pazartesi gün açlık grevi başlatacak. Ateş, hükümetin engellilerden özür dilememesi halinde açlık grevini ölüm orucuna çevireceğini söyledi.

Makine Kimya Enstitüsü (MKE) Çankırı Silah Fabrikası'nda idari şef pozisyonunda sözleşmeli memur olarak çalışan görme engelli Yakup Ateş, haksızlığa uğradığı gerekçesi ile Ankara'daki Türkiye Körler Federasyonu'nda basın toplantısı düzenledi. MKE tarafından düzenlenen 'Unvan Değişikliği ve Görevde Yükselme Sınavı'nda birinci olduğunu anlatan Ateş, sonucun kendisine tebliği edildikten sonra, MKE Kurumu Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği 28. maddesinde yer alan “Bu yönetmelikte belirtilen görevleri yapabilecek durumda bulunan özürlülerin eğitimi ile sınavların özür durumuna uygun olarak yapılabilmesi için gerekli tedbirler kurum tarafından alınır.” maddesinin ima edilerek, isminin listeden çıkarıldığını öne sürdü. Görme engellilerin, sosyal içerikli bütün müdürlük görevini yapabileceğine işaret eden Ateş, problemin giderilmemesi halinde 13 Mayıs Pazartesi günü Türkiye Körler Federasyonu önünde açlık grevinde başlayacağını, sonuç alınamazsa da ölüm orucuna gideceğini söyledi.

"GÖRMEYENE ENGEL DE ÇENGEL DE ÇOK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Görme engellilere engel yok' sözünü hatırlatan Ateş, "Ben de Başbakan'a diyorum ki; Sayın Başbakan, görmeyene engel de çok çengel de çok. Yasalar var ama bu yasalar hormonlu. Bu vahşi bürokratların elinden bu yasalar hormonludur. Önce yasaların bu vahşi bürokratlardan temizlenmesi gerek.” şeklinde konuştu.

Kendisine destek verilmesi halinde sorunun halledileceğini vurgulayan Ateş, “Bürokratlar Sayın Başbakan'ın bürokratıdır, Başbakanımız bizden özür dilemelidir. Çünkü suç onun suçudur bence. Bu vahşi bürokratları atamayın lütfen. Ben açlık grevine çıkmaya karar verdim bu yüzden." ifadelerini kullandı.

"YAPILAN HAKSIZLIK TÜM ENGELLİLERE SALDIRI"

Görme engelli vatandaş, yapılan haksızlığın tüm engellilerin haklarına saldırı olduğunu ileri süren Ateş, “Hükümet bizi ezen bürokratları takip edeceğine dair bir genelge yayımlanmazsa hükümet sözcülerinden, hükümet üyelerinden biri bizden özür dilemezse ben ölene kadar varım. Ve bu orucu tutacağım. Kişisel haklarıma saldırılmıştır. Bu yolla bütün engellilerin kişisel haklarına saldırılmıştır. Bütün dünyayı ve Türkiye’yi bana destek olmaya çağırıyorum. Bu blöf bir oruç olmayacak. Bu haysiyet mücadelesidir.” açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler