Malatya Baro Başkanlığı ve yerel tv kanalı Güneş Tv'de Muharrem Ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı.
Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, her yıl Muharrem ayında düzenledikleri aşure etkinliğinin kendileri için geleneksel hale geldiğini belirtti.
Muharrem ayının önemli değerlerden biri olduğunu ifade eden Kutlubay, aşurenin de birlik, beraberlik ve dayanışmayı simgelediğini dile getirdi. Muharrem ayında hem Baro'nun hem de şehrin manevi bir havaya büründüğünü söyleyen Kutlubay, kutsal değerleri yaşatmak adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Baro Başkanlığı'nın yaklaşık bin 500 kişiye aşure dağıttığı etkinliğe, avukatların yanı sıra, hakimler ve savcılarla adliye görevlileri de katıldı.
Güneş Tv'de düzenlenen aşure dağıtımına da Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Muhabir: Tuba Karahan
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz