ŞANLIURFA (A.A) - Suruç Muhtarlar Derneği üyeleri, İŞKUR'un, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında kontenjan artışı yapması talebinde bulundu.
Dernek Başkanı Vahit Tekinalp, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçede TYÇP kapsamında bin kişinin işe alındığını belirtti.
İlçenin sosyo ekonomik şartları göz önünde bulundurulduğunda çok sayıda gencin işsiz olduğuna dikkati çeken Tekinalp, şunları kaydetti:
"Yaklaşık 7 bin kişiden bininin işe alındığını hesaba katarsak, ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılmış olur. Milletin temsilcileri olarak 500 kişilik ek kontenjan verilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Faruk Çelik ile Valimiz'e ulaştırılmak üzere üyelerimizden imza topladık. Suruç halkı hasretle sulama suyunu beklerken dernek olarak en azından son bir defaya mahsus olmak 500 gencimizin daha işe alınmasını talep ediyoruz."
Muhabir: Mehmet Emin Öztürk
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz