YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nadide çiçek 'İstanbulensis' şiirle tanıtılıyor

Dünyada sadece İstanbul’da yetiştiği bilinen ve adını bu şehirden alan İstanbulensis çiçeği, Sultanbeyli’de düzenlenen şiir...

Nadide çiçek 'İstanbulensis' şiirle tanıtılıyor

Dünyada sadece İstanbul’da yetiştiği bilinen ve adını bu şehirden alan İstanbulensis çiçeği, Sultanbeyli’de düzenlenen şiir festivaliyle dünyaya açıldı. Bu çiçeği simge olarak da kullanan belediye, 12 farklı ülkeden 29 şairi şiir severlerle buluşturdu. Aralarında Bosna Hersek’ten Cemallettin Latiç, Moldova’dan Liubovi Tanasoğlu, Karadağ’dan Bisera Boskailo’nun da bulunduğu şairler, şiir ziyafeti sundu.

Sultanbeyli Belediyesi, yalnızca, sınırları içinde bulunan Aydos Dağı’nda yetiştiği bilinen ve adını İstanbul’dan alan İstanbulensis çiçeği adına şiir festivali düzenledi. 7 Mart’ta başlayan ve 10 Mart günü sona erecek ‘İstanbulensis Şiir Festivali’ kapsamında, 12 farklı ülkeden 29 şair davet edildi. Türkiye’den Metin Önal Mengüşoğlu, Cevat Akkanat, Arif Ay, Recep Garip, Fatma Şengil Süzer, Mürsel Sönmez, Ekrem Kaftan ve Şeref Akbaba, Azerbaycan’dan Mehmet Aslan, Irak’tan Kazım Kadir, Bosna Hersek’ten Cemalettin Latiç, Moldova’dan LiuboviTanasoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Emel Kaya ve Karadağ’dan Bisera Boskailo, festivalin ilk günü şiir severlerle buluştu.

Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılışta, şairler ney eşliğinde şiirlerini okudu. Açılışta konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İstanbulensis çiçeğinin bir şiir festivaline en çok yakışan isin olacağını düşündüklerini belirterek, “Her açtığında, rengiyle, kokusuyla, estetik duruşuyla şehre kendi kimliğini yansıtan nadide İstanbulensis çiçeği, İstanbul’u tanıtma gayemizin adı oldu.” dedi.

Festivalin ikinci gününde ise şairler okullara giderek öğrencilerle buluştu. Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi, Sultanbeyli Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi, Orhan Gazi Lisesi ve Türk Telekom Anadolu Lisesi şairleri ağırladı. İkinci günün akşamında yerli ve yabancı 6 kadın şairin “Dünya Kadınlarından Şiir ve Söz” isimli programı gerçekleştirildi. Ardından Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. Turan Koç Prof. Dr. Nurullah Genç, Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan ve Prof. Dr. Fatih Andı’nın katımıyla “Modern İnsanın Şiir Arayışı” paneli gerçekleştirildi.

Festival 10 Marta günü çeşitli etkinliklerle sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler