Fenerbahçeli futbolcuların neredeyse tamamının çok kötü oynaması, yenilgiyi sadece kötü zemine bağlamamak gerektiğinin en önemli göstergelerinden biriydi. Mağlubiyette en çok öne çıkan neden futbolcuların aşırı özgüveni ve rehaveti oldu.Maçtan kareler
Fenerbahçe ligde 14 hafta sonra kaybederken sahada tanınmayacak haldeydi. Sarı lacivertliler maç çok zor koşullarda ve dirençli bir rakibe karşı oynansa da karşılaşmanın tümünde hiçbir etkinlik gösteremedi. Peki Fenerbahçe neden kötüydü?
1-ZEMİNE GÖRE TAKTİK TUTMADI
Dün Fenerbahçe sert ve buzlu zemin nedeniyle orta alanı uzun toplarla geçip Emenike ve Sow’a koşu imkanı tanımak istedi. Ancak Mabiala ve Yiğit gibi iki zeki stoper bu taktiği kolayca çözdü.
2-AŞIRI ÖZGÜVEN OLUMSUZ ETKİLEDİ
Fenerbahçe bu sezon rakiplerine büyük fiziksel üstünlük sağlıyor. Ancak dün rakip maçı daha çok istedi. F.Bahçe’nin “Nasıl olsa atarız” düşüncesi, çaresizliğe dönüştü.
3-ORTA ALANDA SIKINTI
Ersun Yanal orta alan oyuncularının maça ağırlık koyamaması nedeniyle sıkıntıda... Bu yüzden de Emre’nin takıma dönmesini dört gözle bekliyor. Alper de bekleneni veremedi.
4-MEIRELES ARANIYOR
Fenerbahçe’de kanat oyuncuları formsuzdu. Gökhan, Sow, Kuyt gibi isimler sahada yoktu. Bu da rakibin defansın ortasını rahatça kapamasını sağladı. Raul Meireles’in yokluğu hissedildi.
5-TATİL REHAVETİ
Yanal ciddi bir koordinasyon eksikliğinden bahsetti. Bu eksiklik oyuncuların saha yerleşimini doğru yapmamasından kaynaklandı. Bunun nedeni de tatil rehavetiydi. (hürriyet)