Osmaniye'de anaç koyun ve keçi küpeleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanların kulaklarındaki yazısı silinmiş ve zarar görmüş küpelerin yenilendiğini söyledi.
İl genelinde 101 bin küpeli hayvan bulunduğunu kaydeden Saygılı, "Şehir merkezi ve Düziçi ilçesinde yeni doğan kuzuların küpelenmesi çalışmaları devam ederken diğer taraftan mevcut küpeleri de güncelliyoruz. Bu çalışmamız Kasım ayına kadar devam edecek. 4 kişilik bir ekip il merkezimiz ile Düziçi ilçesinde çalışmalarını sürdürüyor. Mevcut küpeli hayvanların küpeleri tek tek kontrol edilerek güncelleniyor. Yazısı silinmiş olanlar tekrar yazılıyor. Küpeleme çalışması yetiştiricilerimizin destekleme alabilmeleri için önemli bir çalışma" dedi.
Saygılı, küpeleme çalışmalarını diğer ilçelerde başlatacaklarını belirtti.
Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Aykut Ünlüpınar
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz