YURTHABER

Tekirdağ
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rafi Ay: Kıdem Tazminatı Fonunun Yapısına Karşıyız

Öz İplik-İş Sendikası Genel Sekreteri Rafi Ay, yeni kurulacak olan ‘kıdem tazminatı fonu’nun yapısına karşı...

Rafi Ay: Kıdem Tazminatı Fonunun Yapısına Karşıyız

Öz İplik-İş Sendikası Genel Sekreteri Rafi Ay, yeni kurulacak olan ‘kıdem tazminatı fonu’nun yapısına karşı olduklarını söyledi.

Ay, sendika üyeleri ile birlikte katıldığı iftarda, üyelerini yeni çıkacak yasalar hakkında bilgilendirdi, kıdem tazminatı ve toplu iş ilişkileri yasası hakkında bilgi verdi. Kıdem tazminatı fonunu desteklediklerini fakat içeriğine karşı olduklarını belirten Rafi Ay, "Önümüzde ‘toplu iş ilişkileri’ diye bir yasa var. Bu sendikalar yasası ve toplu iş sözleşmesi yasasının birleştirilmesidir. Kıdem tazminatı fonuna baktığımız zaman maalesef, çalışanların haklarının geriye gittiğini görüyoruz. Mevcut durumda kıdem tazminatı bir yıla 30 gün bürüt ücretimizdi. Fakat kıdem tazminatı fonunda bu, 15 güne yani yüzde 8’den yüzde 4’e düşürülüyor, çalışanlar hak kaybına uğruyor. Bizler de Öz İplik-İş olarak, Hak-İş olarak bu kıdem tazminatı fonunun yapısına karşı olduğumuzu her platformda dile getirdik." dedi.

Sendikalara baraj getirilmeye çalışıldığını kaydeden Ay, şöyle devam etti: "Bir sendikanın toplu iş sözleşmesi yapabilmesi için iş kolunda çalışanların yüzde 10’unu örgütlemesi gerekiyor. Yani tekstil iş kolunda bir milyon çalışan varsa yüz bin tane üyeniz olması gerekiyor ki siz toplu iş sözleşmesi yapabilesiniz. Mevcut taslak ilk hazırlandığı hali ile yüzde sıfır barajı öngörüyordu. Yani baraj diye bir şey olmayacaktı. Herkes istediği sendikayı kurabilecekti. İstediği sendikaya üye olabilecekti. Yani işçiler kendi kendilerini kolayca ve rahatça temsil edebileceklerdi."

Sendikalara üye olurken ve istifa ederken notere para ödendiğini anlatan Rafi Ay, bunun kalkmasını istediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler