YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş’ten “kılık-kıyafet” Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin değiştirilmesi için ‘10 milyon imza’ kampanyası kapsamında...

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş’ten “kılık-kıyafet” Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin değiştirilmesi için ‘10 milyon imza’ kampanyası kapsamında topladıkları 12 milyon 300 bin imzayı Çalışma Bakanı Faruk Çelik’e teslim ettiklerini belirterek, 18 Mart’a kadar yönetmelikte değişiklik yapılmazsa işe serbest kıyafetle gideceklerini söyledi.

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen Mersin Şubesi’nin İl Divan Kurulu toplantısına katılmak üzere Mersin’e geldi. Şube Başkanı Şemsettin Karadoğan’ın ev sahipliğinde Suphi Öner Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya Mersin Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile ilçe başkanları ve işyeri temsilcileri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Karadoğan, toplum-devlet, birey-devlet ilişkilerinin yeniden yapılandırılmasını ve adalet istediklerini ifade etti. Mücadelenin adının Sağlık-Sen olduğunu belirten Karadoğan, “Kamu çalışanlarını bir seçim yapmaya çağırıyoruz. Geleceğin ardına kadar açık olduğunu ve bunun bizim seçimlerimize bağlı olduğunu, bu gerçeğin de hepimize büyük bir sorumluluk yüklediğini biliyoruz. Yani gelecek bizim tercihlerimizdedir. Biz buradayız” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş ise, yeni anayasa çalışmaları kapsamında Memur-Sen olarak ‘yeni anayasa nasıl olmalıdır’ konusunda 50 bin kişiyle bir anket yaparak, sonuçlarını TBMM Başkanlığı’na teslim ettiklerini söyledi. Memiş, “Bundan sonra görev siyasi partilerin. Bizler de Memur-Sen olarak yüzde 51 oy almış bir siyasi partinin bu süreçte daha dik durmasını ve sivil bir anayasanın yapılması için mücadelesini sürdürmesini, bu mücadele içerisinde de bizim de Memur-Sen ailesi olarak dimdik duracağımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ni de eleştiren Memiş, Türkiye’de özgürlüklerin önünün açıldığını, demokrasinin taşlarının yerine oturmaya başladığını, ancak hala 1982 Anayasası’nın getirmiş olduğu Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin devam ettiğini söyledi. Memur-Sen’in başta başörtüsü olmak üzere kamuda kılıf kıyafet serbestliği için başlattığı ‘10 milyon imza’ kampanyasında 12 milyon 300 bin imza toplandığını ifade eden Memiş, “Dün de bu imzaları basın toplantısında Çalışma Bakanı Faruk Çelik’e, Sayın Başbakan’a ve hükümet üyelerine ulaştırması için verdik. Şunu istiyoruz ve bekliyoruz ki, 18 Mart’a kadar mevcut yönetmelik üzerinde değişiklik yapılsın, o köhnemiş yapının getirmiş olduğu yönetmelik ortadan kaldırılsın ve bu ülkede özgürlüklerin önüne kılıf kıyafet özgürlüğü de getirilsin. Eğer o süreç içerisinde bu düzenleme yapılmazsa fiili olarak Memur-Sen ailesi olarak serbest kılıf kıyafetle kamu kurum ve kuruluşlarına gideceğimizi kendilerine ifade ettik” şeklinde konuştu.

Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen’i de eleştiren Memiş, Türk Sağlık Sen’i toplu sözleşme sürecinde Sağlık-Sen’in elde ettiği kazanımları gasp etmekle suçladı. Memiş, “Toplu sözleşme sürecinde elde ettiğimiz kazanımlarımızı birileri sahipleniyor, bizim Ankara’da masada ortaya koyduğumuz emeğimizi birileri ‘ben aldım’ diye gasp etmeye çalışıyor. Bizim kazanımlarımızı anlatma noktasında eksikliğimiz var. Birilerinin aklına dahi getiremediği kazanımları biz elde ediyoruz ama birileri bu elde edilen kazanımları sanki kendi kazanımıymış gibi sahada utanmadan, sıkılmadan sahipleniyor. 2006 yılındaki toplu görüşmelerde KESK zaten masaya oturmadı, Kamu-Sen ise masadan çekildi. Sözleşmelilere sendika hakkı verilmesi ve banka promosyonlarının çalışanlara dağıtılması konusu, biz masaya oturmasaydık kazanım olmayacaktı” ifadelerini kullandı.

Ek ödemelerin ayın 15’inde maaşla birlikte verilmesi, vergiden muaf tutulması ve emekliliğe yansıtılması konularında öncelikli olarak mücadele yürüttüklerini ve masadaki taleplerinin başında geldiğini aktaran Memiş, şöyle devam etti:

“Toplu sözleşme masasında bunu elde ettik. Ek ödemelerimizi artık ayın 15’inde maaşımızla birlikte alıyoruz. Artık sağlık çalışanlarının da ek ödemelerinin maaşlarından ayrı hesap edilmesi ve vergi kaybının da önüne geçilmesi gerekiyor. 2013 yılı toplu sözleşme masasında bunun mücadelesini vereceğiz. Önümüzdeki süreç içerisinde takip edeceğimiz en önemli taleplerimizden birisi de ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, diğeri de yıpranma payının sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına verilmesi konusudur.”

İlk toplu sözleşme sürecinde toplam 11 iş kolunda 560 maddeyle masaya oturduklarını, 63 maddelik kazanım elde ettiklerini dile getiren Memiş, şunları söyledi:

“Bunun 13 maddesi sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını ilgilendiriyor. Artık ‘emredersiniz, ne isterseniz yaparız’ diyen Memur-Sen ailesi yok. Mücadele eden Memur-Sen var. Sahada yapmış olduğumuz çalışmaları, elde ettiğimiz kazanımları çok iyi anlatmamız lazım. İnsanlar yapılanları çok çabuk unutuyor ama bunu anlatmak sizlerin görevi. Bardağın dolu tarafını iyi göreceğiz, iyi anlatacağız ve dert yanmayacağız, yakınmayacağız, çalışanlara aldığımız kazanımları unutturmayacağız, her zaman hatırlatacağız.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler