YURTHABER

Şanlıurfa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanlıurfa’Da Pamuk Üreticilerinin Susuzluk Isyanı

– ŞANLIURFA’da sulama döneminde pamuk tarlasını yeterince sulayamadıklarını ileri süren bir grup çiftçi, kurumuş pamuk filizlerini yakıp eylem yaptı. Suruç Tüneli'nde yaşanan

Şanlıurfa’Da Pamuk Üreticilerinin Susuzluk Isyanı

– ŞANLIURFA’da sulama döneminde pamuk tarlasını yeterince sulayamadıklarını ileri süren bir grup çiftçi, kurumuş pamuk filizlerini yakıp eylem yaptı.
Suruç Tüneli'nde yaşanan aksaklıklar, Şanlıurfalı pamuk üreticilerini zor duruma düşürdü. Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na su sağlayan 17 bin 185 metre uzunluğundaki tünel güzergahındaki 18 mahallede yeterince sulama yapılmadığı için binlerce dönümlük pamuk tarlasındaki ekinler kuruma riskiyle karşı karşıya kaldı. Projeden yeterince faydalanamadıklarını ileri süren ve bu duruma tepki göstermek isteyen Alanyurt Mahallesi sakini çiftçiler, susuzluktan kuruyan pamuk tarlasında toplandı, Tarlada kuruyan pamuk filizlerini toplayarak yakan çiftçiler, tarlalarına yeteri su gelmediğini ileri sürdü.
'8 YERİNE 4 POMPA ÇALIŞTIRILDI'
Pamuklarının susuzluktan yandığını ifade eden mahalle muhtarı Ahmet Öz şunları söyledi:
“Suruç Sulama Projesi’nde 8 pompanın çalışması yerine yüklenici firma tasarruf etmek için 4 pompayı çalıştırması sonucu bölgedeki binlerce dönümlük pamuk tarlası susuzluktan yandı. Bu aylarda pamuk koza açması gerekiyorken, maalesef tarlalar sulanmadığı için filizlenmedi. Bölge halkı olarak hayalimiz ve umudumuz olan bu projeye bağlamıştık ama şimdi hüsran yaşıyoruz. Bir an önce yaşadığımız su probleminin giderilmesini istiyoruz."
'KAÇAK SULAMA YAPILIYOR'
Devlet Su İşleri yetkilileri ise, bölgede yaşanan sıkıntının sulama kanallarından kaçak olarak hat çekilerek vahşi sulama yapılmasından kaynaklandığını kaydetti. Yetkililer, daha önce mahalle muhtarlarıyla yapılan görüşmelerde 3 gün arayla susuz olan bölgelere su verileceği konusunda anlaşma yapıldığını ve bölgede jandarma ekiplerinin kaçak sulamaya karşı görevlendirildiğini belirtti.

Şanlıurfa’Da Pamuk Üreticilerinin Susuzluk Isyanı

Şanlıurfa’Da Pamuk Üreticilerinin Susuzluk IsyanıŞanlıurfa’Da Pamuk Üreticilerinin Susuzluk Isyanı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler