YURTHABER

Samsun
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şeftali Filiz Güvesi İçin İlaçlı Mücadele Zamanı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, şeftali filiz güvesi için ilaçlı mücadele zamanının...

Şeftali Filiz Güvesi İçin İlaçlı Mücadele Zamanı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, şeftali filiz güvesi için ilaçlı mücadele zamanının geldiğini açıkladı.

Kadir Güven yaptığı açıklamada, “İlimizde bulunan elektronik tahmin ve erken uyarı cihazlarından alınan verilerin bitki sağlığı teknik elemanlarınca değerlendirilmesi sonucunda; 09 Mayıs 2013 tarihi itibariyle Şeftali Filiz Güvesi için ilaçlı mücadele zamanının geldiği tespit edilmiş olup, üreticilerimizin zaman geçirmeden söz konusu zararlıya karşı şeftali bahçelerini ilaçlamaları gerekmektedir. Kullanılan ilacın etki süresine bağlı olarak bu ilaçlamadan 15- 20 gün sonra ikinci bir ilaçlama daha yapılmalıdır” dedi.

Şeftali filiz güvesi larvalarının şeftalinin taze sürgün ve meyvelerinde zarar yaptığını belirten Güven, “Kışı genellikle 1-2 yıllık dalların çatalları arasında, kabukların altında, yarıklarda, tomurcuk pulları arasında, genellikle ikinci dönem larva halinde geçirir. Kelebekler, gündüzleri yaprak altında veya ağacın gövde ve dalları üzerindeki gölge bir yerde hareketsiz olarak, istirahat halindedir. Akşamlan alaca karanlıkta uçuşurlar. Çıkışlarından bir gün sora çiftleşip, yumurtalarını genellikle sürgün, yeni dalların çatalları arasındaki kabuklar üzerine ve yeni çıkmış yaprakların diplerine veya alt yüzünde orta damara yakın kısımlara bırakırlar. Bir hafta sonra çıkan larvalar sürgünlere saldırır. Daha sonra genç meyvelere geçerler. Meyvelere sap dibinden, yandan ve iki meyvenin birbirine değdiği yerlerden girerek döküme neden olurlar” diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, ilaçlı mücadelede kullanılacak zirai mücadele ilaçlarını reçete ettirmek için, üreticilerin en yakın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl/ İlçe Müdürlüklerine başvurarak gerekli bilgileri almalarının kendileri ve ülke ekonomisinin yararına olacağını sözlerine ekledi.

Şeftali Filiz Güvesi İçin İlaçlı Mücadele Zamanı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler