YURTHABER

Gaziantep
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sınav Kaygısını Görme Ve Sınav Başarısını Arttırma Yolları

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Ömer Asım Aksoy Konferans Salonu’nda, Gazişehir Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen seminerde, Eğitim...

Sınav Kaygısını Görme Ve Sınav Başarısını Arttırma Yolları

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Ömer Asım Aksoy Konferans Salonu’nda, Gazişehir Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen seminerde, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat tarafından "Sınav kaygısını görme ve sınav başarısını arttırma yolları" adlı söyleşi düzenlendi.

“Hayata koşarken, insan olmamızın gereği olan sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarımızı unutuyor ve bir süre sonra akıntıyla nereye vardığımızı şaşırıyor ve bocalamaya başlıyoruz” diyen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat, insanların yaşamlarını dengeli yaşamaları gerektiğini, işlerini, sosyal ihtiyaçlarını, eğlenme, dinlenme gibi ihtiyaçlarını programlamalarını ve hepsine de zaman ayırmaları gerektiğini söyledi.

“En çok üzüldüğüm şeylerden bir tanesinin öğrencilerin sınava bildiklerini kurban etmesi” diyen Yrd. Doç. Dr. Murat, “Öğrenciler, sınava çalışmış, hazırlanmış, yapacak ama stres yükleyerek bir miktarını orada zayi etmesi hiç içime sinmiyor, çünkü bunu yapmamak mümkün. Bunun için çok büyük formüllere ihtiyaç yok. Yapmamız gereken basit kurallar var. Bunlardan bazıları; yaptığımız işin dışında hiçbir şey düşünmemek, pozitif düşünmek. İkincisi, karamsar olan, ağlayan arkadaşlardan uzak durmak gerekir, çünkü bizi de karamsarlığa iterler. Yine bunların dışında, biyolojik sıhhatimize dikkat etmemiz gerekir. Hiçbir sabah kahvaltı yapmayan birisi sınav günü kahvaltı yapması istendiğinde vücut dengesinde değişiklik olur. Onun için en az yirmi gün öncesinde sabah kahvaltılarını yapmamız gerekir ki, sınav günü kahvaltı yaptığımızda sorun yaşamayalım” diyerek, alışkanlıkların değişmemesi gerektiğini her zaman sınavda sözelden başlayan bir öğrencinin yine sınav sırasında sözelden sınava başlaması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin sınav sırasında da yalnızca okuduğu soruya odaklanması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Murat, öğrencinin bir önceki soruyu ya da bir sonraki soruyu düşünürse sorun yaşayacağını, sınava başladığında da öğrenci de heyecan belirtileri olursa, avuçlarda terleme, bulanık görme gibi üç-beş defa burundan derin nefes alıp vermeyle bir süre sonra sorunun ortadan kalkacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler