YURTHABER

Osmaniye
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soğuk hava hal esnafını da olumsuz etkiledi

Doğu ve Güneydoğu illerinde kar yağışının köy yollarını kapatması, bu bölgelere narenciye ürünleri pazarlayan Osmaniye...

Soğuk hava hal esnafını da olumsuz etkiledi

Doğu ve Güneydoğu illerinde kar yağışının köy yollarını kapatması, bu bölgelere narenciye ürünleri pazarlayan Osmaniye hal esnafını da olumsuz etkiledi.
Osmaniye Sebzeciler ve Komisyoncular Esnaf Odası Başkanı Murat Yalçın, bu süreçte umutlarını meyve suyu fabrikalarına bağladıklarını söyledi.
Hal esnafının Erzin, Dörtyol, Başlamış, Gökdere’den getirdikleri narenciye ürünlerini genellikle Doğu ve Güneydoğu illerine pazarladıklarını ifade eden Yalçın, kar sebebiyle köy yollarının kapalı olmasının işlerini olumsuz etkilediğini belirtti.
Çok çabuk çürüme özelliği olan portakalların ellerinde kaldığını belirten Murat Yalçın, umutlarını meyve suyu fabrikalarına bağladıklarını kaydederek şunları söyledi: “Son zamanlarda doğuda aşırı kar yağışı köy yollarının kapanmasına sebep olduğu için vatandaşlarımız şehre giderek alış veriş yapamıyor. Özellikle de narenciye ürünlerini bu tür havalarda doğu illerimize gönderemiyoruz. Çok çabuk bozulabilen özellikle portakallarımızı zarar etmemek için bağlantı kurduğumuz meyve suyu fabrikalarına gönderiyoruz. Fakat bu süreç fazla sürmez. Köy yollarının açılmasıyla birlikte bizim pazarımız da açılacaktır. Şu anda A sınıfı mandalina fiyatları 600–700 kuruşa, Portakal ise 500–600 kuruşa alıcı buluyor.”
Osmaniye’de yerli portakalın ağaç diplerinde çürüdüğünü ifade eden Osmaniye Sebzeciler ve Komisyoncular Esnaf Odası Başkanı Murat Yalçın, tüketilmemesini artan narenciye çeşidine bağladı.
Yalçın, “Şehir içerisinde evlerin bahçesinde bulunan yerli portakallar genellikle sıkıp suyu içilerek tüketilebilir portakallardır. Fakat aşırı soğuklar sebebiyle portakallar ağaç diplerine düşmektedir. Artan narenciye çeşitleri sebebiyle de bu portakallara vatandaşlar ilgi göstermiyor. Bir portakalı bahçeden ücretsiz alsanız dahi hale girmesiyle bizlere 150 kuruşa mal olmaktadır. Buna nakliyesi, işçiliği gibi masraflarını eklediğimizde para kazandırmıyor. Bizim işlerimiz arz talep üzerine endekslidir. Satamayacağımız, piyasada rağbet görmeyecek malları iş yerimize indiremeyiz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler