Siirt Üniversitesi’nde (SÜ) bir grup öğrenci, 4 gün önce Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) yaşanan olaylara ilişkin düzenledikleri basın açıklamasında, provokasyona karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini belirtti.
Öğrenciler adına açıklama yapan SÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Adem Öztürk, DÜ'de yaşanan olayların 90’lı yıllarda yaşanan ve yaşatılan savaş politikalarının tekrardan gün yüzüne çıkarılması olduğunu söyleyerek, "Burada yaşanılan olaylar tamamen provokasyon sonucu gelişen olaylardır. Gelişen bu olaylar kesinlikle istenmeyen durumlardır. Onun için diyoruz ki büyük bir tehlike arz eden bu olaylar karşısında herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.
Grup, güvenlik önlemlerinin alındığı SÜ binasının girişinde yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz