YURTHABER

Kapat

Ticaret Borsası’ndan Çiftçilere Sertifikalı Tohum Eğitimi

Uşak Ticaret Borsası (UTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, 2011 yılında 153 bin ton...

Ticaret Borsası’ndan Çiftçilere Sertifikalı Tohum Eğitimi

Uşak Ticaret Borsası (UTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, 2011 yılında 153 bin ton sertifikalı tohumluk buğday ile 20 bin ton tohumluk arpa dağıttıklarını söyledi. Sertifikalı tohum kullanımını yaygınlaştırmak için çiftçilere yönelik eğitim semineri düzenlediklerini de belirten Sezer, “Sertifikalı tohumlar yüzde 25 verim artışı sağlıyor” dedi.

Uşak Ticaret Borsası, Türkiye Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) desteği ile çiftçilere sertifikalı tohum kullanmayı teşvik etmek amacıyla eğitim semineri düzenledi. UTB konferans salonundaki eğitim seminerine; köy muhtarları, ziraat odaları temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Baş Uzmanı Ziraat Mühendisi Gürsel Gökkaya, sertifikalı tohumun yüzde 25’lere varan verim artışı sağladığını söyledi. Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer yaptğı açılış konuşmasında, tarıma dayalı sanayide kaliteli ürün talebinin her geçen gün arttığını söyledi.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, tarım arazilerinin yüksek verimle kullanılmasının önemine değinerek yaptığı konuşmada, “Maalesef Uşak’ta çok devasa tarım arazileri mevcut değil. Bu nedenle tarım arazilerimizi verimli kullanmak durumundayız. Bu bağlamda son yıllarda giderek artan kaliteli ürün isteğini karşılık sertifikalı tohum kullanılmasını özendirmemiz ve sertifikalı tohumun ne kadar önemli bir verim sağlayan unsur olduğunu üreticilerimize anlatmalıyız. Bu amaçla düzenlediğimiz seminerin çiftçilerimize önemli derecede fayda sağlayacağına inanıyorum. Artık tarıma dayalı sanayide kaliteli yüksek değerlerde olan ürün isteği artmakta. Bunu karşılamak için çiftçilerimiz düşük kaliteli ürün üretme lüksleri kalmadı. Düşük alanda en yüksek verimi sağlamak zorundalar. Ticaret Borsası olarak çiftçilerimizi bilinçlendirmek onlara yol göstermek istiyoruz. Bundan sonraki dönemlerde bu tür eğitimleri devam ettireceğiz. Daha fazla çiftçimize, daha fazla üreticimize ulaşmak için çalışacağız” dedi

Açılış konuşmalarının ardından çiftçilere yönelik seminerde bir sunum yapan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Baş Uzmanı Ziraat Mühendisi Gürsel Gökkaya, sunumunda; “TİGEM bünyesinde üretilen sertifikalı tohumlar dönüm başına alacağımız mahsülden yüzde 25 civarında verimlilik sağlamakta. En az 3 yıl bu verimliliğini korumakta. Ayrıca tohumlama esnasında verimde sağlamkta. Tüm bu artı değerleri koyduğumuzda bir çiftçimiz dönümde yüzde 30 civarında verim elde etmektedir. Biz biliyoruzkü tarım sektörü tüm sektörlere ivme kazandırır. Bu verim artışı tüm ülke genelinde yayılmaktadır. Sertifikalı tohum isteyen her çiftçimiz bu tohumlardan elde edebilmektedir. 2011 yılında 153 bin 493 ton sertifikalı tahomluk buğday, 20 bin 475 ton arpa dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Bu rakamları hergeçen yıl arttırmayı hedefliyoruz. Uşak’ta 2 adet olmak üzere her ilimiz ve ilçemizde satış bayilerimiz, ayrıca tarım kredi kooperatifleri aracılığı ile çiftçilerimize ulaşabilmekteyiz. Teknik ve tarımı biraraya getirim en yüksek vermliliği almak için çalışmaktayız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat