Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, adının terör soruşturmasına karıştığını söyleyerek kentte yaşayan bir kişiyi dolandıran şüphelilere yönelik çalışma yaptı.
Ekipler, bu kapsamda Mardin, Bursa ve Mersin'de belirledikleri adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 3 şüpheliyi gözaltına aldı, dijital materyallere el koydu.
Tunceli'ye getirilen şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
Zanlıların mağdurdan aldıkları paraları önce kendi hesaplarına aktardıkları, sonra farklı hesaplara ve kripto para piyasasına yönlendirdikleri, müteakiben nakit çekim yaparak altın ve buna benzer kıymetli metaller aldıkları tespit edildi.