YURTHABER

Karaman
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uluad: Gıda üretimi yeterli düzeye çıkarılmalı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Uluad, açlık ve yetersiz beslenmeye karşı kesin çözümün...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Uluad, açlık ve yetersiz beslenmeye karşı kesin çözümün gıda üretiminin yeterli düzeye çıkarılması olduğunu belirtti.
Uluad, dünyada insanlığın en önemli sorununun açlık ve yetersiz beslenme tehlikesi olduğuna dikkat çekerek, ‘’Açlık ve yetersiz beslenme, farklı birçok nedene bağlı çok boyutlu bir sorundur. Dünya nüfusundaki hızlı artış, sanayileşme ve şehirleşmenin doğal kaynaklar üzerindeki yoğun baskısı, insan hayatındaki temel dengelerin değişmesine yol açmış ve dünyanın birçok ülkesi açlık, yetersiz sağlık şartları ve salgın hastalıklar gibi üzücü felâketlerle karşı karşıya kalmıştır.‘’ dedi.
Dünya nüfusu hızla artarken, tarıma elverişli arazileri değişmemekte hatta azalmakta olduğunu söyleyen Uluad, ‘’Şu anda 1 milyara yakın insan açlık ve yetersiz beslenme tehdidinden doğrudan etkilenmektedir. Kaynaklar ve üretim arasındaki dengenin bozulması ve refahın eşit olarak paylaşılamaması, açlık ve yetersiz beslenmenin olduğu kadar, dünya üzerindeki diğer temel sorunların da ana kaynağıdır. Açlık ve yetersiz beslenmeye karşı kesin çözüm gıda üretiminin yeterli düzeye çıkarılması, kaynakların daha rasyonel kullanılması, israfın önlenmesi, refahın eşit paylaşımının sağlanmasına yönelik çabaların yoğunlaştırılması ve ihtiyaçlar, kaynaklar ve üretim arasındaki dengenin korunabilmesidir.’’ diye ifade etti.
İl Müdürlüğü'nce üretimin her aşamasında tarladan sofraya kadar eğitim, destek ve denetim hizmetleri sürdürülmekte olduğunu ifade eden Uluad, şöyle devam etti: ‘’İl müdürlüğümüz elemanları tarafından bu çalışmalar yürütülürken, mesleki kuruluşların da gıda üretimi, satışı ve tüketime sunmaları esnasında ilgili kanunlara uyumda daha duyarlı olmaları konusunda üyelerini yönlendirmeleri gerekmektedir. Ayrıca, 2009 yılında hizmete açılan 'Alo Gıda 174 Hattı' vasıtasıyla tüketici şikâyetleri doğrultusunda denetimler daha etkin hale gelmiş ve 'en iyi denetçi tüketicidir' bilinci oluşmaya başlamıştır. Tüketicilerin 'Güvenli Gıdaya', şartlar ne olursa olsun ulaşmalarının hakları olduğunu unutmayıp, gıda temininde karşılaştıkları olumsuzlukları il müdürlüğümüze bildirmeleri, denetim hizmetlerinin etkinliğinin artmasında fayda sağlayacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler