YURTHABER

Kapat

Yetiştiricilik Kursunu Tamamlayan Çiftçiler Sertifikalarını Aldı

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Baklan...

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Baklan ilçesinde düzenlenen Süt Sığırcılığı Yetiştiriciliği, Arı Yetiştiriciliği ve Asma Yetiştiriciliği kurslarını tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Baklan 20 Mayıs Meydanı'nda düzenlenen törene Baklan Kaymakamı Hasan Dönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, İşkur İl Müdürü Feridun Giresun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ergün Çolakoğlu, Baklan Belediye Başkanı İsa Karaçolak, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan İşkur İl Müdürü Feridun Giresun, mesleki eğitime çok önem verdiklerini belirterek, çiftçilerin çocuklarını mesleki eğitime yönlendirmelerini tavsiye etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ergün Çolakoğlu ise, Türkiye'nin coğrafi özellikleri açısından tarım konusunda önemli bir nokta olduğunu, bakanlığın, bölgelerin haritaları çıkartarak bilimsel tarıma geçmeyi hedeflediğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül de üretimde kaliteyi artırmak için eğitim camiası olarak her türlü eğitimi vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Baklan Kaymakamı Hasan Dönmez ise yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılık konusunda çok ciddi bir potansiyele sahip bir yörede olduklarını belirterek, "İlçemizde tarımsal kalkınma projesine ihtiyaç olduğunu gördük. Kısa ve uzun vadeli çalışmalarımız var. Amacımız Baklan'ı tarım ve hayvancılıkta marka haline getirmektir. İşe eğitimlerle başladık. Geçen yıl ilçemizden 19 kişi kursa katılarak belge aldı. Çalışmalarla birlikte bugüne kadar 471 kursiyer programlara katılarak belge almaya hak kazandı" dedi.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi. Sertifika töreninin ardından ilköğretim öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile program sona erdi.

Süt Sığırcılığı Yetiştiriciliği, Arı Yetiştiriciliği ve Asma Yetiştiriciliği kurslarına 44'ü bayan 73 çiftçinin katıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat