Jean Marie Le Pen Haberleri

Fransa'da aşırı sağcı siyasetçi Le Pen hastaneye kaldırıldı

Fransa'da aşırı sağcı partinin kurucularından 94 yaşındaki Jean-Marie Le Pen hastaneye kaldırıldı. Hastaneden yapılan açıklamada, Le Pen'in sağlık durumunun "ciddi" olduğu bildirildi.

Haber 2023-04-16 01:26:57

Dünyaca ünlü yönetmen Jean-Luc Godard hayatını kaybetmişti! Eşi açıkladı: 'Yardımlı intihara başvurdu'

Dünyaca ünlü Fransız yönetmen Jean-Luc Godard 91 yaşında hayatını kaybetmişti. Ünlü yönetmenin eşi Anne-Marie Mieville, Godard'ın yardımlı intihara başvurarak hayatına son verdiğini açıkladı.

Haber 2022-09-13 21:13:22

Fransa'da genel seçimin ilk turu tamamlandı! Macron'un ittifakı çoğunluğu kaybedebilir

Fransa'daki genel seçimlerin ilk turu tamamlandı. Sandık çıkışı anketlerine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un etrafında toplanan Ensemble (Birlikte) ittifakı ulusal mecliste çoğunluğu elde edemeyebilir. Diğer yandan ise aşırı sağcı lider Marine Le Pen, milletvekili koltuğu için yarıştığı seçim bölgesinde yüksek oy oranı alarak ikinci tura kalmaya hak kazandı.

Haber 2022-06-13 00:56:58

Fransız siyasetçi Marine Le Pen, playboy dergisindeki pozlarından sonra annesini reddetti

Fransa cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, sert boşanmalarının ardından nafaka ödemeyi kabul etmeyen eski kocasına karşılık vermek için playboy dergisine çıplak poz verdikten sonra annesi Pierrette'i reddetti. Fransa cumhurbaşkanı adayının annesinin pozları ülke gündemine yerleşti.

Trend 2022-04-26 17:15:18

Son dakika: Fransa'da seçim çıkış anketlerine göre kazanan Macron

Son dakika haberi: Fransa’da sandık çıkış anketlerine göre mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron oyların yüzde yüzde 58,2'sini alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Macron'un rakibi aşırı sağcı Marine Le Pen, yüzde 41,8'de kaldı. 44 yaşındaki Macron, ikinci kez bu göreve seçilen üçüncü cumhurbaşkanı olacak. Öte yandan yasal resmi sonuçlar ise 27 Nisan'da açıklanacak. Macron ve rakibi Le Pen'den ise ilk açıklamalar geldi. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 24-04-22 21:08

Fransa’da Halk Sandık Başında

Fransızlar cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için sandık başında. Seçmenler Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la aşırı sağcı aday Marine Le Pen arasında tercih yapıyor. Seçim öncesinde anketler Macron’u Le Pen’in önünde gösteriyordu

Haber 24-04-22 14:26

Fransa'da seçim günü! Cumhurbaşkanlığı seçimini Emmanuel Macron mu Marine Le Pen mi kazanacak?

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen arasındaki cumhurbaşkanlığı seçimi bugün gerçekleştirilecek. Yaklaşık 48,7 milyon seçmen, 5 yıl görev yapacak yeni cumhurbaşkanını belirlemek için oy kullanacak.

Haber 24-04-22 09:33

Fransa Seçimlerinde Macron Favori Le Pen İlerliyor

Fransa'da seçmen, ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi için yarın yine sandığa gidecek. Anketler, Cumhurbaşkanı Macron'un favori olduğunu gösteriyor. 2017’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 34 oy alan aşırı sağcı Le Pen'in ise bu oranı en az 10 puan arttırması bekleniyor

Haber 23-04-22 17:26

Emmanuel Macron: Siyasetin dışından başlayıp, cumhurbaşkanlığına ilerleyen yolda neler oldu?

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu Pazar günü yapılacak. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı rakibi Marine Le Pen arasında sıkı bir yarış sürüyor. Peki beş yıl önce siyasete yeni giriş yapan Macron'un yolculuğunda neler oldu, bu seçimden ne bekleniyor?

Haber 23-04-22 11:03

Macron ve Le Pen TV düellosunda karşılaştı

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turuna hazırlanan Fransa’da, adaylar Emmanuel Macron ve Marine Le Pen, düzenlenen bir televizyon düellosunda karşı karşıya geldi.

Haber 21-04-22 09:58

Fransa seçimleri: Macron ve Le Pen canlı yayın tartışmasına karşı karşıya geldi

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna kalan Emmanuel Macron ve Marine Le Pen, seçimden dört gün önce televizyon yayınında karşı karşıya geldi.

Haber 21-04-22 04:51

Macron ve Le Pen karşı karşıya! Kim ne vadediyor?

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Marine Le Pen 24 Nisan Pazar günü Fransa'da düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimin ikinci turunda karşı karşıya gelecek. İkili farklı konularda vaatler sunuyor. Macron ekonomi ve iklim konularını öne çıkarırken, Le Pen seçim vaatlerinde göç konusuna odaklanıyor.

Haber 20-04-22 11:52

Fransa'da hükümet krizi! Macron seçilirse Başbakan Castex istifa edecek

Fransa'da aşırı sağcı aday Marine Le Pen ile mevcut cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'in yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçimi süreci gerginliklerle geçiyor. Fransa Başbakanı Jean Castex, Macron'un seçilmesiyle ilgili kritik bir açıklama yaptı.

Haber 19-04-22 17:49

Fransa seçimleri: Macron'un 'bağrı açık' fotoğrafı tartışma konusu oldu

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin Pazar günü yapılacak ikinci turu öncesi Emmanuel Macron ve Marine Le Pen kampanyalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Kampanyasını daha az oy aldığı bölgelere yönelten 44 yaşındaki Macron'un Cumartesi çekilen bir fotoğrafı ülkede tartışma konusu oldu.

Haber 18-04-22 14:13

Macron ile Le Pen arasındaki ikinci tur rekabeti sertleşiyor

Fransa’da, Macron ile Le Pen arasındaki cumhurbaşkanlığı yarışında söylemler sertleşiyor.

Haber 16-04-22 17:13

Le Pen: NATO ile Rusya arasında stratejik yakınlaşma sağlanmalı

Fransız aşırı sağcı siyasetçi Le Pen Ukrayna'daki savaşrasında NATO ile Rusya arasında "stratejik yakınlaşma" sağlanması gerektiğini söyledi.

Haber 13-04-22 18:08

Macron'dan dikkat çeken Le Pen açıklaması: Savaş geri gelir

Fransa'da seçimlerin ilk turu geride kalırken, mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. İlk tur seçimlerinden ikinci olarak çıkan aşırı sağcı Marine Le Pen'le ilgili konuşan Macron, seçilmesi halinde Avrupa'da yeniden savaşların çıkacağını öne sürdü.

Haber 13-04-22 07:18

Fransa seçimleri: Macron, Le Pen ve iki farklı vizyon

Biri kendisini siyasi yelpazenin merkezinde konumlandıran bir liberal, diğeriyse aşırı sağcı. Fransa'da iki cumhurbaşkanı adayı Emmanuel Macron ve Marine Le Pen, ülkye çok farklı iki vizyon sunuyor. Peki, kazanma şansları ne?

Haber 12-04-22 05:31

Fransa demokrasisi saldırı altında

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Marine Le Pen, cumhurbaşkanlığı için yarışacak.

Haber 11-04-22 18:44

Fransa seçimlerinde ilk tur Macron’un

Fransa’da iki turlu yapılan cumhurbaşkanılığı seçimlerinde, 12 adayın yarıştığı ilk turu Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yüzde 28.5 oyla zaferle tamamladı. Macron’u yüzde 24.4 ile aşırı sağcı aday Marine Le Pen izledi. İki isim 24 Nisan'da ikinci turda yarışacaklar

Haber 10-04-22 22:29

Fransa'da kritik seçim! Macron ve Le Pen ikinci tura kaldı

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu sonuçlandı. Sandık çıkış anketlerine göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Marine Le Pen ikinci tura kaldı.

Haber 10-04-22 21:06

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimi! Macron ve Le Pen yarışıyor

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dahil 12 adayın yarıştığı cumhurbaşkanı seçimi başladı. Seçimin ilk turuna ilişkin kamuoyu yoklamalarına göre aşırı sağın adayı Marine Le Pen, Macron’la aradaki farkı kapatıyor.

Haber 10-04-22 10:24

Fransa Macron-Le Pen düellosuna hazırlanıyor

Fransa, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için sandık başına gidiyor.

Haber 09-04-22 10:42

Fransa seçimlerinde Macron-Le Pen kafa kafaya

Fransa'da seçmenler, 10 ve 24 Nisan tarihlerinde iki turlu olarak yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu için bu hafta sonu sandığa gidiyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, anketlerde birinciliği korurken aşırı sağın adayı Marine Le Pen de Macron’la aradaki farkı kapatıyor

Haber 08-04-22 21:06

Fransa seçimi: Anketlere göre Le Pen farkı kapatıyor

Fransa'da aşırı sağcı lider Marine Le Pen, Pazar günkü seçim öncesi yapılan ankete göre Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la arasındaki farkı kapatıyor.

Haber 05-04-22 16:49

Almanya ile Fransa Ukrayna konusunda hemfikir

Almanya’nın yeni Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Paris’te mevkidaşı Jean-Yves Le Drian ile bir araya geldi.

Haber 09-12-21 16:47

Fransız Sağından İlk Kadın Aday

Fransa'nın en köklü sağ partisi Cumhuriyetçiler, 2022 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde merkez sağı temsil etmesi için İle de France Bölge Başkanı Valerie Pecresse'i seçti. Pecresse, aşırı sağcı aday Marine Le Pen ve sosyalistlerin adayı Anne Hidalgo'dan sonra Macron'un üçüncü kadın rakibi olacak

Haber 04-12-21 21:50

ABD ve Fransa'nın Rusya-Ukrayna Gerilimi Kaygısı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian’la görüştü. İki dışişleri bakanı görüşmede, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliğinden duydukları kaygıları dile getirdi

Haber 15-11-21 10:25

Denizaltı krizi büyüyor! Fransa'dan ABD ve Avustralya için eski ortak nitelemesi

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, denizaltı anlaşması krizinde "eski ortakları" olarak nitelediği ABD ve Avustralya'daki büyükelçilerini memnuniyetsizliklerini göstermek için geri çektiklerini belirtti. Öte yandan Jean-Yves Le Drian, ABD Başkanı Joe Biden'in bu konudaki davranış tarzını eski ABD Başkanı Donald Trump'a benzetti.

Haber 19-09-21 01:26

Fransa ABD Büyükelçisi’ni Geri Çağırdı

Fransa, Avustralya'nın Fransız tasarımı nükleer denizaltı satın almak için 40 milyar dolarlık bir anlaşmayı feshederek ABD ve İngiltere ile ortaklığa gitmesi üzerine harekete geçti. Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ABD ve Avustralya’daki büyükelçilerini istişareler için geri çağırdı

Haber 18-09-21 00:46

Fransa'dan Avustralya'ya denizaltı tepkisi: Sırtımızdan vurulduk

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Avustralya'nın Fransa'dan denizaltı alımını iptal ederek ABD ve İngiltere ile nükleer enerjili denizaltı inşa etme konusunda anlaşmasına, "sırtımızdan vurulduk" tepkisini verdi.

Haber 16-09-21 11:54

Jean-Paul Belmondo: Fransa, ünlü aktöre ulusal törenle veda etti

Fransa, Pazartesi günü 88 yaşında hayatını kaybeden ünlü aktör Jean-Paul Belmondo'ya ulusal törenle veda etti. Törene, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da katıldı. Cenaze töreninde Belmondo'nun vasiyeti üzerine Le Professionnel filminin müziği çalındı.

Haber 10-09-21 13:57

Le Drian: Taleban'dan kapsayıcı bir hükümet bekliyoruz

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, Afganistan'da yeniden iktidara gelen Taliban'ın 20 yıl önce ülkeyi yöneten örgüt kadrosuyla aynı nesil olmadığını ve değişim umut ettiklerini söyledi

Haber 18-08-21 14:11

Fransa’da bölgesel seçimlerde Macron ve Le Pen hezimete uğradı

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin provası olan bölgesel seçimlerin ikinci turu da Macron ve Le Pen’in partileri için hezimetle sonuçlandı.

Haber 28-06-21 09:43

Fransa'dan İran'a Son Kararınızı Verin Çağrısı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmenin ardından İran'a, nükleer anlaşmanın kurtarılması yönünde bir anlaşmaya varmak için "nihai kararlarını" almaları çağrısı yaptı

Haber 25-06-21 17:56

Fransa'da bölgesel seçimlerin ilk turunda Macron ve Le Pen istedikleri sonucu alamadı

Ipsos şirketinin sandık çıkış anketine göre seçimlerde merkez sağda ve ana muhalefet konumundaki Cumhuriyetçiler Partisi ülke genelinde yüzde 27,2 oyla ilk sırada yer aldı. Sandık çıkış anketlerine göre Cumhurbaşkanı Macron'un partisi, önümüzdeki hafta seçimlerin ikinci turundaki yarışmak için gerekli yüzde 10 oyu alamayabilir. Marine Le Pen'in liderliğindeki Ulusal Cephe ise bölgesel seçimlerde birinci sırada yer almayı ve tarihinde ilk kez en az bir bölgede seçimi kazanmayı umuyordu.

Haber 21-06-21 04:36

Paris Ankara ile Sözlü Ateşkes'ten Memnun

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves le Drian, Türkiye ile uzun süredir yaşanan tansiyonda "barışçı" bir sürece girilmesinden ve en azından "sözlü ateşkes" sağlanmasından memnuniyet duyduklarını açıkladı

Haber 18-06-21 16:45

Fransa ve İsrail Arasında Apartheid Krizi

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian'ın İsrail'in mahellerinde çıkan çatışmalara dikkat çekerek, "Eğer İsrail devleti yanında bir Filistin devleti olmazsa bunun İsrail içinde ciddi bir apartheid riski oluşturacağı" açıklaması, iki ülke arasında ipleri gerdi

Haber 28-05-21 18:37

Le Pen'den cumhurbaşkanlığı seçimleri için taktiksel adım

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi lideri Le Pen, önümüzdeki yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde parti genel başkanlığını bırakma kararı aldı.

Haber 01-04-21 20:29

Le Pen'den cumhurbaşkanlığı seçimleri için taktiksel adım

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi lideri Le Pen, önümüzdeki yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde parti genel başkanlığını bırakma kararı aldı.

Haber 01-04-21 20:28

Çavuşoğlu Fransa Dışişleri Bakanı’yla Görüştü

Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye'yi de konuşacağı 25-26 Mart zirvesi öncesinde Türkiye ile arasında diplomatik temaslar hız kazandı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştü

Haber 19-03-21 00:45

Fransa Dışişleri Bakanı: Türkiye'yle İlişkiler Hala Kırılgan

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un uzun süredir ilk kez görüşmesinin önemine vurgu yaptı ancak ""iki ülke ilişkilerinin hala son derece kırılgan olmaya devam ettiğini" söyledi

Haber 03-03-21 18:33

Fransa'dan çok önemli Türkiye açıklaması!

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'nin Fransa'ya ve Avrupa Birliği'ne (AB) karşı söylemlerinin daha güven verdiğini ve ancak somut adımlar atana kadar ilişkilerin kırılgan kalacağını açıkladı.

Haber 03-03-21 13:48

Çavuşoğlu: “Türkiye Fransa ile İlişkileri Normalleştirmeye Hazır”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile son derece yapıcı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi; “Fransa eğer samimi ise Türkiye, Fransa ile ilişkileri normalleştirmeye hazır” dedi

Haber 08-01-21 18:24

Fransa Dışişleri Bakanı: Erdoğan sözlerini eyleme dökmeli

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günlerde yaptığı yatıştırıcı açıklamaların "yeterli olmadığını", sözlerin eyleme dökülmesini beklediklerini söyledi.

Haber 22-11-20 16:59

Fransa: Türkiye'den tansiyonu söylemle değil, eylemle düşürmesini bekliyoruz

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'nin uluslararası alanda yükselen tansiyonu söylemle değil, eylemleriyle düşürmesini beklediklerini söyledi. Le Drian, Erdoğan'ın gerilimleri 'kolayca' yatıştırabileceğini savundu.

Haber 22-11-20 16:59

Alman ve Fransız dışişleri bakanları Biden'a seslendi

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian ortak bir makale kaleme aldı.

Haber 17-11-20 14:38

Fransa'da aşırı sağcı Le Pen'den başörtüsü yasaklansın çağrısı

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin (FN) lideri Marine Le Pen, ülkede kamusal alanlarda başörtüsü takılmasının yasaklanmasını istedi.

Haber 25-10-20 19:34

Le Drian: Fransa Dağlık Karabağ Krizinde Tarafsız Olmalı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Dağlık Karabağ ihtilafında Fransız milletvekillerinin, "Ermeniler’in yanında yer alma" çağrılarını reddetti

Haber 13-10-20 21:18