YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 Akdeniz Oyunları'na Doğru

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyesi Ramazan Şanıvar, 20-30 Haziran tarihleri arasında Mersin'de düzenlenecek olan 2013 Akdeniz Oyunları'nın hentbol, binicilik,

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyesi Ramazan Şanıvar, 20-30 Haziran tarihleri arasında Mersin'de düzenlenecek olan 2013 Akdeniz Oyunları'nın hentbol, binicilik, kano ve kürek yarışlarının Adana'da yapılacağını belirtti.

Adana Barosu'ndan yapılan açıklamaya göre, 2013 Akdeniz Oyunları öncesinde baro üyelerinin bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen konferansta konuşan Şanıvar, Akdeniz Oyunları'nın Türkiye için önemine değinerek, Yunanistan ekonomisinin kötü durumda olduğu için Akdeniz Oyunları'nın Türkiye'ye verildiğini kaydetti.

Türkiye'nin, 1951 yılından bu yana düzenlenen oyunlarda 263 altın, 171 gümüş ve 203 de bronz olmak üzere toplam 637 madalya kazandığını belirten Şanıvar, şu ifadeleri kullandı:

"Akdeniz oyunlarının yapılacağı Mersin'e 500 milyon liralık bir yatırım yapıldı. Olimpiyat Köyü'nün inşa edildiği alan 10 gün sürecek organizasyonun ardından yurt olarak öğrencilere bırakılacak. Akdeniz Oyunları'na Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından 32 branşta 24 ülkeden yaklaşık 4 bin sporcu katılacak. Hentbol, binicilik, kano ve kürek yarışları Adana'da yapılacak."

Şanıvar'ın, konferans sonunda, katılımcılara Akdeniz Oyunları ile ilgili maskot, tişört, rozet ve tanıtıcı broşürler hediye ettiği bildirildi.

Muhabir: İbrahim Erikan

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler