Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    2015 Yılının En İyi 10 Uygulaması

    Dünyaca ünlü Time dergisi, 2015 yılının en iyi aplikasyonlarını belirledi. İşte akıllı telefonlarınızın olmazsa olmazları:

    10- OneShot

    Her anı fotoğraflama konusunda milletçe Japonlarla yarıştığımız şu günlerde, Oneshot bu yoldaki en önemli silahlarımızdan olabilir. İçinde barındırdığı çok sayıda efekt, mod ve filtre ile en fotoşenik, en yakışıklı, kısaca bütün 'en'leri bünyenizde toplayabilirsiniz. Sizi bilemeyiz ancak İlber Ortaylı hocamızı mutlu edecek önemli bir özelliği daha var uygulamanın. Cahiller bilmez ama sosyal medyada makale gibi uzun yazı paylaşması ve bu uzun yazı içinde dikkat edilmesini istediğiniz yerin vurgulanması çoğu zaman zordur. Oneshot ile sayfa görüntüsünü alacağınız paylaşılası yazıya, yine Oneshot sizin için bağlantı linkini ve yorumunuzu iliştirip paylaşıveriyor.

    9- Lifeline

    "Bu toplantı geçmez", "Hele bu hocayla bu ders hiç bitmez" diyorsanız; sıkı canınıza biraz adrenalin kazandırmanın zamanı geldi. Lifeline, survivor tadında stratejik bir oyun. O yüzden baştan uyaralım, fazla kaptırıp da devreleri yakmayın. İphone ve iPad'in yanında 'para var huzur var' diyenler için Apple Watch desteği de mevcut.

    8-Pause

    Kim bilir kaçımızın ahını aldı şu Graham Bell! Patronların taciz telefonları, annelerin sitemkâr aramaları hep onun yüzünden. İçimizden tuvalete atıp sifonu çekmek gelirken, görev bilincimiz buna engel olur. İşte Pause, en büyük stres kaynağımızın aynı zamanda meditasyon kaynağımız haline gelmesi için yaratılan bir uygulama. Parmağınızı noktaya değdirin ve gevşeyin. Tabi eğer mümkünse...
    7- Microsoft Translator

    Çeviribiliminde Google Translate diye acı bir gerçek vardır. Microsoft'unkini denememekle birlikte, Time seçtiğine göre bir bildiği vardır diyoruz. Deneyeniniz varsa da, bizleri yeşillendiriversin bi zahmet. 50 dilde çeviri yapıyormuş diyorlar.

    6- Photoshop Fix

    Aile albümlerimizle aramızdaki farkın giderek açılacağını gösteren bir uygulama daha. Kendimiz dışında her şeye benzememiz mümkün. Lakin sanıyoruz ki, bu uygulama "poz vermiyormuş gibi çek panpa" doğallığında sonuçlar çıkarıyor.
    5- Cleen

    Sizden sonraki birkaç nesle yetecek kadar fotoğraf çekip, hatıralarınızı ölümsüzleştirdiniz. Ama aralarında olmasa da olur dedikleriniz, ayıklamaya acayip üşendikleriniz de var. Cleen, hatıralarınızda temiz bir sayfa açmak için işinizi kolaylaştıracak bir uygulama.

    4- Periscope

    Time dergisinin bir diğer favorisi de Periscope uygulaması. Mobil cihazlarınızdan canlı yayın yapabilmenize imkân veren bu uygulama, Türkiye'de medyanın da geldiği son nokta aynı zamanda. Zira birer birer işlerinden olan gazeteciler, mesleklerini sürdürebilmenin yegâne yolunu Periscope üzerinden yaptıkları yayınlarda buluyorlar. Nankörlük etmeyelim, Türkiye'deki basın özgürlüğü zaten hiç bir yerde yok da; işte yine de insan sormadan edemiyor: Periscope olmasa basının hali ne olurdu?

    3- Starbucks Mobile Ordering

    Tüp kuyruklarından level atlayan ülke insanımız, ömrünü artık Starbucks kuyruklarında çürütmektedir. Bu sosyal yaraya çözüm olması için Starbucks mağazalarına gitmeden önce sipariş verip ödeme yapmanızı sağlayan bir aplikasyon geliştirilmiş. "Siparişi verdim ama ya kahvem soğursa?" endişesi taşıyanlar için siparişin hazırlanış süresine ait bilgilerin işlem sırasında paylaşıldığını söyleyebiliriz. Bu uygulama şimdilik Türkiye'de bulunmuyor.

    2- Snapchat

    Daha çok teşhirci arkadaşların kullanmayı sevdiği, bu nedenle de bir eli dolu ergen gençlerimizin, diğer eli ile indirdiği uygulamadır. Hakkını yemeyelim, her aplikasyon gibi icadının ulvi amaçları vardır. Bu nedenle son gelinen nokta, 'kullanıcı hatası' şeklinde açıklanabilir. Ha, bir de anlık paylaşılan video ve resimlerin aslında silinmediğine dair komplo teorileri mevcuttur halk arasında. 1- HBO Now

    Yüzünüzü rötuşlasın, fotoğraflarınızı temizlesin, naklen yayın yapsın... Tüm bu uygulamalar iyi hoş ama bir "Winter is coming" değil maalesef. Dizi aşkı küresel çapta galip geldi ve yılın en iyi uygulaması, dizileri ile boş zamanlarımızda bizi can sıkıntısından kurtaran HBO Now oldu.


    En Çok Aranan Haberler