YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Açık Cezaevi Adeta Bir Fabrika Gibi Çalışıyor

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan mahkumlar modern tesiste et, sucuk ve kavurma üretimi yapmaya...

Açık Cezaevi Adeta Bir Fabrika Gibi Çalışıyor

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan mahkumlar modern tesiste et, sucuk ve kavurma üretimi yapmaya başladı. Açık cezaevi adeta bir fabrika gibi çalışıyor. Tarım ürünleriyle halkın, hastanelerin ve cezaevlerinin ihtiyacını belli ölçüde karşılayan kurum şimdi de et, sucuk ve kavurmasıyla piyasada yer alacak.

Mesleki eğitim faaliyetleri kapsamında cezaevi yönetimi tarafından hazırlanan 'Tünelin Sonuna Doğru' projesi Trakya Kalkınma Ajansı'na 2011 yılı sonlarına doğru sunuldu.
Geçen yılın mayıs ayında projenin onaylanmasıyla birlikte çalışmalara başlandı. Çalışmalar sonunda 282 bin TL'si ajans tarafından olmak üzere, toplam 320 bin TL'ye mal olan et ürünleri tesisi cezaevine kazandırıldı. 60 civarında mahkumun çalışmaya çalıştığı tesiste yıllık 120 ton et, 30 ton sucuk, 16 ton kavurmanın yanı sıra yarım ton da Edirne'nin meşhur tava ciğeri üretilecek.

Cezaevi tesisinde üretilen ürünler, Marmara bölgesinde bulunan ceza infaz kurumlarına, Edirne'deki hastanelere ve bir bölümü halka satılacak. Mahkumların ürettiği ürünlerle devlet kasasına yıllık 620 bin TL para girmiş olacak.

Modern tesisin açılışı Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Gökpınar ve Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan tarafından yapıldı.
Törende konuşan Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, infazın amacının, sadece hükümlü ve tutukluların kapalı bir kapı ardında muhafazası olmadığını söyledi.

Cezanın, kastedilen amaçlarından en büyüğünün, onları topluma kazandırmak olduğunu belirten Yiğitbilek, tarımsal faaliyetler açısından ihtisaslaşmış kurumda son bir yılını denetimli serbestlik ve ondan önceki 6 ay cezası kalan hükümlülerin bulunduğunu kaydetti.
1949 yılında kurulan cezaevinde hükümlüleri topluma kazandırma, bilgi becerilerini artırma, aynı zamanda gelecekte bir iş sahibi olabilmeleri için gerekli altyapının bulunduğunu anlatan Yiğitbilek, "Tarımsal faaliyetlerimizi en üst düzeye çıkartmak üzere faaliyetlerimizi son 5 yılda artırdık. Bu kapsamda da Türk Patent Enstitüsü de bizlere hem ISO 22000 hem de OHSAS 18001 patentleri olmak üzere EDAC adı altında bir çok ürün çıkarmaktadır. Bu tesiste üretilen ürünlerin çoğunluğu Marmara bölgesindeki ceza infaz kurumlarına pazarlanacak, bir kısmı da halkımızın beğenisine sunulacaktır." dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler