Ağrı'da, Eğitimciler Biriliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) üyeleri, ek ödeme uygulamasını protesto etti.
Merkez Postane önünde yapılan gösteride, sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, öğretmen ve öğretim elemanlarının, eğitim ile ülkeyi geleceğe taşımaktan öte kendilerini bir sonraki aya taşıyacak güçlerinin kalmadığını söyledi.
Meclis çalışanına, danışmanına, şoförüne ve üst düzey bürokratlarına gizli kararname ile cömert davranıldığını belirten Gümüşer, şöyle konuştu:
"Mart ayında, evlerde kullanılan elektriğe yüzde 9.26, doğal gaz fiyatına yüzde 18.70 zam yapılmıştır. Yapılan zamlarla akaryakıt litre fiyatının geldiği nokta ortada. Öğretmen ve öğretim elemanları, son 8 yılda bazı meslek grupları ile aynı muameleyi görmemiştir. Ocak 2004-2012 tarihleri arasında bazı meslek gruplarında çalışanların aylıklarında yüzde 175 ile yüzde 230 oranında artış yapılırken, öğretmenlerin aylıklarındaki artış, maalesef yüzde 154'te kalmıştır. Hükümetten toplu sözleşme masasında içimize sinen, emeğimizin karşılığını ifade eden yeni bordroyu ortaya koymasını istiyoruz. Öğretmen ve öğretim elemanları olarak, ek ödeme mağduriyetimizin masada telafi edilmesini bekliyoruz."
Sendika üyeleri daha sonra postaneden, Başbakanlığa ve TBMM'ye ek ödemelerle ilgili faks gönderdiler.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz