Johannesburg Haberleri

Bir dönem sahnelerin aranan ismiydi! Yüksel Uzel hayatını kaybetti

Ünlü sanatçı Yüksel Uzel 74 yaşında hayatını kaybetti. Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde yaşayan TSM sanatçısı Yüksel Uzel bir dönem sahnelerin aranan isimlerindendi.

Magazin 2024-01-07 15:10:40

Johannesburg'da yangın faciası! 63 ölü, 43'ten fazla yaralı...

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde beş katlı bir binada çıkan yangında ilk belirlemelere göre en az 63 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer 43'ten fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Haber 2023-08-31 09:09:58

Rusya'ya şok! Uluslararası mahkeme yakalama kararı çıkarttı: Putin tutuklanma kıskacında...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 22-24 Ağustos tarihleri arasında Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlenecek olan BRICS liderler zirvesinde, Güney Afrika tarafından tutuklanma riskiyle karşı karşıya. Rusya alternatif çözümler üretmeye çalışıyor...

Haber 2023-08-09 09:48:05

Doğal gaz hattında korkunç patlama: Yol resmen ikiye yarıldı! 1 ölü 48 yaralı...

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde doğal gaz hattında meydana gelen sızıntıdan kaynaklı olduğu düşünülen bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası ortaya çıkan görüntülerde yolun ikiyi ayrıldığı ve park etmiş araçların havaya uçtuğu görüldü. Olay sonrası 1 kişi ölürken 48 kişi ise yaralandı.

Haber 2023-07-21 16:23:35

Dünya bu görüntüleri konuşuyor! Güney Afrika’da bir papaz ölüyü diriltme gösterisi yaptı... O anlar sosyal medyada gündem oldu

Güney Afrika’nın Johannesburg kentindeki Alph Lukau isimli bir papazın ölen bir adamı dirilttiğini iddia ettiği görüntüleri sosyal medyada gündem yaratmayı başardı. Sosyal medya kullanıcıları tarafından ti’ye alınan görüntüler “ResurrectionChallenge” etiketiyle Twitter'da trend oldu.

Trend 20-01-23 10:51

Ayin yapmak için çıktıkları yolda canlarından oldular! 14 kişi sele kapılıp hayatını kaybetti

Güney Afrikalı kurtarma ekipleri, Cumartesi günü Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg şehrini vuran sel felaketinde çoğu ayin için kiliseye gidenler olmak üzere 14 kişinin hayatını kaybetti. Çok sayıda kişinin kaybolmasının ardından bugün arama çalışmalarının hala devam ettiği bildirildi.

Trend 05-12-22 16:20

Güney Afrika'da feci olay! Ayin yapan grup sele kapıldı... Çok sayıda ölü var, 15 kişi de kayıp

Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde şiddetli yağış sonrası taşan Jukskei Nehri’nde dini ayin yapan gruptan 9 kişi sele kapılarak hayatını kaybetti, 15 kişi ise kayboldu.

Haber 04-12-22 22:10

Alışveriş merkezinde kabusu yaşattı! Annesinin sırtı dönükken bebeğini çaldı

Güney Afrika'nın Johannesburg kentindeki bir alışveriş merkezinde çekilen görüntüler ülkenin gündemine oturdu. İki çocuk annesi Danielle Wolff bebeğiyle alışveriş yaptığı sırada tanımadığı bir adam yanlarına yaklaştı ve bebeğini alarak hızla gözden uzaklaştı. Yaşananların şokuyla sarsılan anne, Facebook'ta SuperSpar şirketinin güvenlik ofisinden aldığı güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı ve olanlarla ilgili hesap sordu.

Trend 27-08-22 09:55

Klip çekiminde dehşeti yaşadılar! Hem soyuldular, hem tecavüze uğradılar

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde bir grup silahlı saldırganın, Johannesburg kenti yakınlarında klip çekim setini basarak 8 kadına tecavüz ettiği, bazılarının de eşyalarını çaldığı bildirildi. Şahısların kimliği henüz belirsiz ancak olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Trend 29-07-22 18:03

Uçağın iniş takımlarında Amsterdam'a geldi! 11 saatlik yolculuktan sağ kurtuldu

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'na inen kargo uçağının ön iniş takımlarında bir kişi bulundu. Güney Afrika’nın Johannesburg kentinden havalanan uçağın iniş takımlarında, 11 saat boyunca kaçak yolculuk eden kişinin sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

Haber 24-01-22 02:17

Doğumda bebekler karıştı! Biyolojik annesinin zengin olduğunu öğrenen adam onu geri almasını istedi

Güney Afrika’nın Johannesburg bölgesindeki Nigel Hastanesi’nde bir hemşire, 1989'da iki erkek çocuğu Robin ve Gavin'i karıştırarak yanlış annelere verdi. Ailerinin karışıklığı öğrenmeleri tam iki yılları aldı ve anneler oğullarını değiştirmek istemedi. Robin gençken durumu kabullenmekte zorlandığını ve biyolojik annesini özlediğini dile getirdi.

Trend 22-01-22 13:42

Ülke şokta! Güney Afrika'da Anayasa Mahkemesine çekiçli saldırı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Johannesburg kentinde bulunan Anayasa Mahkemesi binasının camlarına çekiçle saldırı düzenlendi. Şüphelinin saldırısına devam etmesi nedeniyle polisin uyarı ateşi açtığı belirtilirken Adalet Bakanı Ronald Lamola, saldırının demokrasiyi hedef aldığını söyledi.

Haber 05-01-22 23:21

Güney Afrika'da kiliseye silahlı baskın! Ölüler var

Güney Afrika'nın Johannesburg kenti yakınlarında bir kiliseye silahlı baskın yapıldı. Olayda 5 kişi hayatını kaybederken güvenlik güçleri kiliseye baskın düzenleyerek yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldı.

Haber 11-07-20 14:51

THY uçağı zorunlu iniş yaptı

Türk Hava Yollarının TK 45 sefer sayılı Cape Town-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağı, teknik arıza nedeniyle Johannesburg Havalimanı'na zorunlu iniş gerçekleştirdi

Haber 03-01-20 00:27

THY’nin teknik arıza yaşayan uçağı Johannesburg Havalimanı’na iniş yaptı

Türk Hava Yolları'nın (THY) Cape Town-İstanbul seferini gerçekleştiren tarifeli uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra yaşanan teknik arıza nedeniyle Johannesburg Havalimanı’na yönelerek sorunsuz iniş yaptı.

Haber 03-01-20 00:22

Güney Afrika'daki Miras Gününde Türk kültürü tanıtıldı

Yunus Emre Enstitüsü Johannesburg Koordinatörü Gökhan Kahraman: - "Gauteng Eyaleti Kültür, Sanat ve Spor Bakanlığının daveti üzerine YEE olarak Pretorya şehrinde yapılan Miras Günü kutlamalarında Türk kültürü ve el sanatlarını tanıttık"

Haber 24-09-19 14:19

Güney Afrika'daki 400 Nijeryalı ülkesine dönmek için başvurdu

Nijerya'nın Johannesburg Başkonsolosu Godwin Adama: - "Güney Afrika Cumhuriyeti'nde son zamanlarda yabancılara karşı saldırıların artması nedeniyle 400 Nijerya vatandaşı ülkesine dönmek için talepte bulundu"

Haber 09-09-19 13:56

Güney Afrika fidye virüsüne yenik düştü

Güney Afrika, fidye virüsü gerçeği ile acı ve karanlık içinde yüzleşmek zorunda kaldı. Ülkenin en büyük şehri Johannesburg, elektrik santraline bulaşan fidye virüsü nedeniyle, elektriksiz ve karanlık günler yaşıyor.

Trend 30-07-19 09:31

Güney Afrika’da otobanda katliam: 9 ölü, 20 yaralı

Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde çok sayıda otomobil ve kamyonun karıştığı trafik kazasında 9 kişi hayatını kaybederken 20 kişi yaralandı.Güney Afrika’nın en kalabalık otoyolu N3’te hareket halindeki 4 otomobil ve 4 kamyon çarpıştı.

Haber 28-05-19 11:35

Alışveriş merkezinin çatısında cinsel ilişkiye girerken yakalandılar!

Johannesburg, Güney Afrika'da Sandton City alışveriş merkezinin çatısına koşan sarhoş çift, cinsel ilişkiye girerken karşı binada çalışanlara yakalandı. Şirket çalışanları şaşkınlıktan gülme krizine girdiler ve o anları saniye saniye kaydettiler.

Trend 13-04-19 10:29

Büyük rezillik! Herkesin gözü önünde 'ölüyü diriltti!'

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde, bir papaz sahte bir "ölüyü diriltme" gösterisi yaparak mucize gerçekleştirdiğini iddia etti. Sahte törenin görüntülerinin yayılmasının ardından cenaze organizasyonunda yer alan üç şirket kandırıldıklarını söyleyerek papaza dava açtı.

Trend 27-02-19 09:28

Güney Afrika’da kaldırım çöktü: En az 3 ölü

Güney Afrika’nın Johannesburg kenti yakınlarında bir okulda geçiş yolunun çökmesi sonucu en az 3 öğrenci hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.Güney Afrika’nın Johannesburg kenti yakınlarında bir okulun geçiş yolu belirlenemeyen bir nedenle çöktü.

Haber 01-02-19 16:31

TİKA'dan Güney Afrika'da 6 ayda 20'den fazla proje

TİKA Güney Afrika Koordinatörü Mehmet Akif Şekerci: - "Pretoria, Johannesburg ve Cape Town ile Lesoto ve Swaziland'da 20'den fazla projeye imza attık" - "Hastane veya kliniklerin yapımı ve sağlık alanında teknik iş birliği gibi anahtar stratejilerle, Güney Afrika sağlık sektörünün gelişimini desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu çerçevede, donanım desteği, sağlık taraması, aşıların ve ilaçların sağlanması ve tıp uzmanlarının eğitimine destek hizmetleri sunmak gibi pek çok proje devam etmektedir"

Haber 26-07-18 11:09

YEE, Türkiye ile Güney Afrika arasında kültür köprüsü oldu

YEE Johannesburg Müdürü Gökhan Kahraman: - “Enstitümüz kurslar, sergiler, paneller ve konserlerle kültürümüzü tanıtıyor. Sahraaltı Afrika’da ise Sudan ve Etiyopya hariç sadece Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde faaliyet gösteriyoruz" - "Ebubekir Efendi Kütüphanesi, Sahraaltı Afrika’nın en geniş kütüphaneleri arasında bulunuyor ve eğitimlerimize devam eden kursiyerlerimiz başta olmak üzere birçok araştırmacının hizmetine sunuluyor" - “İlerideki süreçte Türkoloji bölümünün kurulmasına yönelik çalışmalar yapacağız. Aynı zamanda sanat galerileri, sergiler ve sahne performansları ile iki ülke arasında ortak faaliyetler yapmak istiyoruz”

Haber 26-07-18 11:01

Turkish Cargo zürafa taşıdı

Şirket, 16 aylık 3 zürafayı Güney Afrika'nın Johannesburg kentinden İstanbul aktarmalı olarak İran'ın başkenti Tahran'a ulaştırdı

Haber 23-06-18 12:10

Red Bull Music Festival İstanbul’a Geliyor

New York, Los Angeles, Paris, Johannesburg, Berlin, Viyana, Sao Paulo gibi 14 şehirle birlikte İstanbul’da...

Yurthaber 07-06-18 11:07

Güney Afrikalılar Türk el sanatlarını tanıttı

Johannesburg YEE Program Direktörü Yiğit: - "YEE'de eğitim alan Güney Afrikalı öğrenciler, eserleriyle Türkiye’nin ve Türk kültürünün tanıtımına katkıda bulundu"

Haber 07-05-18 11:39

Havalimanında Valizden Uyuşturucu Çıktı

TRABZON, (DHA)-TRABZON’da, havalimanında gerçekleştirilen operasyonda 15 kilo 371 gram esrar ele geçirildi. Güney Afrika’nın Johannesburg kentinden İstanbul aktarmalı olarak Trabzon Havalimanı Dış

Yurthaber 04-10-17 17:35

Automechanika Johannesburg Fuarı'na 24 Türk Firması Katıldı

- Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Türkiye’nin Afrika ülkelerine yönelik sektör ihracatını artırmak amacıyla Automechanika Johannesburg Fuarı’na 24 Türk

Yurthaber 30-09-17 10:55

Güney Afrika'da tren kazası

Güney Afrika'nın Johannesburg kenti yakınlarında iki trenin çarpışması sonucu en az 1 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Haber 24-10-16 19:12

Johannesburg

Çok Gelişmiş Cape Town bazı üstünlüklere sahip.

Trend 06-01-16 17:42

Afrikalı Bulgurla Tanıştı, Makarna Ve Mercimek Çorbasına Bayıldı

21 Haziran’da Güney Afrika’nın Johannesburg Kenti’nde açılan Africa’s Big Seven Fuarına katılan Makarna Bulgur Bakliyat...

Yurthaber 22-06-15 14:45

Güney Afrika'da aslan saldırısı

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde bir aslanın saldırdığı ABD vatandaşı kadın hayatını kaybetti.

Haber 01-06-15 22:37

Türk Otomotiv Sektörüne Güney Afrika’Dan Ödül

BURSA, Otomotiv endüstrisi, Güney Afrika’da düzenlenen Automechanika Johannesburg fuarına Türkiye’nin potansiyelini keşfedin OİB’in organizasyonuyla Türk otomotiv yan sanayi firmalarının yer

Yurthaber 15-05-15 16:10

Güney Afrika'da 200 madenci göçük altında

Güney Afrika’nın Johannesburg kenti yakınındaki yasadışı altın madeninde çalışan 200’den fazla işçinin göçük altında kaldığı iddia edildi.

Haber 16-02-14 17:50

Güney Afrika: Maden işçileri madende mahsur kaldı

Güney Afrika'nın Johannesburg kentindeki bir altın madeninde çıkan yangın sonrası dokuz işçi madende mahsur kaldı. Kurtarma ekipleri işçileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber 05-02-14 16:15

Havalimanında görülmemiş kaza

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinden kalkış için hazırlanan, İngiliz havayolu şirketi British Airways uçağının kanadı ofis binasına çarptı. Kazada binadaki 4 kişi yaralandı.

Haber 23-12-13 13:14

Güney Afrika’da patlama: 2 ölü, 3 yaralı

Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinin Bedfordview bölgesindeki bir döviz bürosunda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Haber 13-11-13 00:18

Öğretmenine fırçayla saldırdı

Güney Afrika'nın Johannesburg kentindeki bir 8. sınıf öğrencisi, sinirlendiği öğretmenine sandalye ve fırça ile saldırdı.

Haber 20-09-13 14:59

"Afrika'nın Yeni 'elmas'ı Otomotiv Olacak"

Türk otomotiv endüstrisi, Afrika'yı kuzeyden sonra güneyden de saracak. Güney Afrika'da gerçekleşen 'Automechanika Johannesburg 2013'...

Yurthaber 02-06-13 12:59

Ankaragücü'nde Sosibo Meselesi Çözüldü

MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde bir araya geldikleri Sosibo ile anlaştıklarını,...

Yurthaber 06-04-13 13:50

Cinsel sağlık ve üreme sağlığında Türkiye'nin 50 yılı

Cinsel sağlık ve üreme sağlığı ve hakları konusunda, Türkiye dahil 170'i aşkın ülke ortaklaşa faaliyet gösteren Uluslararası Aile Planlaması Federasyonu'nun 60. kuruluş yıldönümünü, bugün Johannesburg kentinde kutlanıyor.

Haber 29-11-12 16:05

G. Afrika'da madencilere yeni saldırı: 4 yaralı

Güney Afrika polisi, başkent Johannesburg yakınlarındaki altın madeninde grevde olan madencilere güvenlik görevlilerinin plastik mermilerle ateş açması sonucu 4 işçinin yaralandığını bildirdi.

Haber 03-09-12 18:15

Mandela köyüne dönüyor

Eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın Johannesburg kentinden, köyü Qunu'ya döneceği bildirildi.

Haber 28-05-12 23:40

Thy uçağı Uganda’ya acil iniş yaptı

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Johannesburg seferini gerçekleştiren tarifeli yolcu uçağı, motor arızası nedeniyle Uganda'ya acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Haber 11-05-12 19:19

G. Afrika'da üniversiteye başvuru izdihamı: 1 ölü

Güney Afrika'da Johannesburg Üniversitesi'ne geç kayıt yaptırılırken izdiham çıktı. Bir öğrenci annesinin öldüğü, iki kişinin de ağır yaralandığı bildiriliyor.

Haber 10-01-12 13:04

Mehter Marşı ile görevden alındı

Mardin Valisi Hasan Duruer, mehter takımı ile birlikte gittiği Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde görevden alındı.

Haber 18-03-11 16:40

Huzurevi yangınında 18 ölü

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kenti yakınlarındaki bir huzur evinde çıkan yangında, 18 kişinin öldüğü bildirildi.

Haber 03-08-10 00:19

Huzurevinde yangın çıktı: 18 ölü

Güney Afrika'nın Johannesburg kentindeki bir huzurevinde çıkan yangında, 18 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber 02-08-10 10:55