AK Parti Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) eski Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Anadolu Ajansı, Türkiye'nin dünyadaki rolüyle paralel gidiyor" dedi.
Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın (AA) bugün dünya markası haline geldiğini söyledi.
Dünyanın neresinde bir haber olsa AA ekibini orada görmenin mümkün olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, AA'nın dünyadaki gelişmelere tanıklık ettiğini kaydetti.
AA ekibinin Suriye gibi çatışmanın yaşandığı bir ülkeye girip, görev yaptığını hatırlatan Çavuşoğlu, Suriye'deki çatışmanın ortasında kalarak yaralanan AA foto muhabiri Sinan Gül'e de geçmiş olsun dileğinde bulundu.
AA'nın 5 dilde yayın yapmasının başarılı bir çalışma olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Bunların hepsi Anadolu Ajansı'nın dünyanın en saygın ve güvenilir ajanslarından birisi olması yönünde önemli adımlardır. Anadolu Ajansı, Türkiye'nin dünyadaki rolüyle paralel gidiyor. İngilizce ve Türkçe yayınlarını takip ediyorum, ama diğer dillerde çok iyi değilim" diye konuştu.
Çavuşoğlu, Antalya ekibinin de toplumsal sorumluluk içinde bölgenin sorunlarını çok iyi gündeme getirdiğine işaret etti.
Muhabir: Hatice Özdemir
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz