YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aşı Haftası

Taşova Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Esra Yağmur Aktaş, Aşı Haftası nedeni ile çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Taşova Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Esra Yağmur Aktaş, Aşı Haftası nedeni ile çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Dr. Aktaş, aşının çocuk ve bebekler için korunabilir sakatlık ve ölümle sonuçlanabilecek hastalıkları engellediğini vurguladı. Aşının önemini anlatmak için Türkiye ile birlikte 45 ülkede 22-26 Nisan tarihlerinde toplumun ilgisini çekebilmek için çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlendiğini aktaran Aktaş, "9. Aşı Haftası nedeniyle ülkemiz genelinde ve ilçemizde çeşitli etkinlikler tertiplenmiş olup, okullarımızda eğitimler düzenlenmekte aile hekimlerimiz ve toplum sağlığı merkezimizce ailelere konu ile ilgili broşürler verilerek aşılamanın faydaları hakkında gerekli bilinç oluşturulmaya çalışılmaktadır" dedi. Yapılan aşılama çalışmaları ile Türkiye'de 40-50 bin civarında bebeğe bağışıklık kazandırılarak sakatlık ve hastalıklardan korumasının sağlandığını ifade eden Aktaş, aşılama hizmetlerinin aile hekimleri tarafından ücretsiz olarak verildiğini, aşı takviminin takip edilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler