EĞİTİM

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek ne demek? Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek şeklindedir. Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yardımcı fiiller ile oluşturulabilirler. Bunların haricinde kurallı birleşik fiiller ve deyimleşmiş birleşik fiiller vardır. Deyimleşmiş birleşik fiillerin yanı sıra deyim ve atasözlerinde bulunan birleşik fiiller de vardır. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller; ifadeyi kolaylaştıran dil araçlarıdır. Bu ifadeler günlük hayatta sıklıkla kullanılır. Bunlardan bir tanesi olan Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek, ne anlama gelir? Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek ne demektir?

Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek Ne Demek? Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek TDK sözlük anlamı nedir?

  • Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.

Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. babadan kalan mal kalıcı değildir, çabuk biter; kişinin gerçek malı, kendi çalışmasıyla elde ettiği maldır anlamında kullanılan bir söz

Ata malı mal olmaz, kendin kazanmak gerek ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

atadan babadan görmek atalar çıkarayım der tahta, döner dolaşır gelir bahta atalar sözünü tutmayanı yabana atarlar
ata dostu oğla mirastır


Keşfet


En Çok Aranan Haberler