YURTHABER

Mersin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atık Camlar, Ev Kadınlarının Elinde Hayat Buluyor

Mersin Olgunlaşma Enstitüsü'nün düzenlediği "Kadın eliyle cam işlemeciliği" kursuna katılan kadınlar, atık camlara yeniden hayat veriyor.

Mersin Olgunlaşma Enstitüsü'nün düzenlediği "Kadın eliyle cam işlemeciliği" kursuna katılan kadınlar, atık camlara yeniden hayat veriyor.

Merkez Akdeniz ilçesinde düzenlenen kursa, daha çok bölgeye göçle gelen ev kadınlarından oluşan toplam 30 kursiyer katılıyor. 5 aylık süreyle eğitim gören kadınlar, kursun sonunda atık camlara kendilerine özgü şekiller verebilecek seviyeye geliyor.

Enstitü Müdürü Şükriye İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 girişimci öğretmen olarak 2012 yılında hazırladıkları projenin, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirildiğini söyledi.

Projeyle, Mersin'e göçle gelen 16-45 yaş arasındaki kadınların sosyal ve iktisadi hayata adapte olmasının kolaylaştırılmasını amaçladıklarını vurgulayan İnan, katılımcıların kurs bitiminde ev ekonomisine katkı sunabileceklerini ifade etti.

Kursiyerlere, cam boncuk ve cam füzyon eğitiminin yanı sıra; beslenme, kadın hakları, çocuk gelişimi, anne-çocuk sağlığı gibi konularda da bilgi verildiğini dile getiren İnan, şu bilgileri verdi:

"Böylelikle kadınlarımızı, günlük hayata bilgili donanımlı bireyler olarak hazırlamış olacağız. Atık camları, çevredeki birkaç esnaftan ve proje ortağımız olan fabrikadan ücretsiz temin ediyoruz. Ayrıca kursiyerlerimiz evlerindeki kırık cam ve şişeleri de kullanıp kendilerine özgü çalışmalar yaparak, bu atıkları tekrar kullanıma hazır hale getiriyorlar. Okulumuzda cam füzyonlama ve cam boncuk eğitiminin yanında, bilgisayarlı kalıp hazırlama, stilistlik, model hazırlama, kadın terziliği, makine ve sanayi nakışları, el nakışları, dekoratif el sanatları, kitre bebek, taş bebek kurslarımız da bulunuyor. 5 aylık kursumuzun ilk mezunlarını bu ay içerisinde vereceğiz. Katılımcıların bazıları, kendi atölyelerini kurmayı planlıyor. Bu sayede de projemiz amacına ulaşmış olacak."

-Nadir bulunan cam eritme fırını-

El Sanatları Teknik Öğretmeni Handan Kuşvuran ise, Mersin'deki tek füzyon yapan yerin kurumlarında bulunduğunu bildirdi.

Öğrencilerine sadece hazır tabakları boyama dersi vermediklerini belirten Kuşvuran, kursiyerlerin düz bir cama yeniden şekil vermeyi öğrendiklerini, bunu da Türkiye'de eğitim merkezlerinde nadir bulunan cam eritme fırınına sahip olmanın avantajıyla başardıklarını kaydetti.

Kursiyerlerin ilk başladıklarında cama şekil vermeye çekindiklerini aktaran Kuşvuran, "Belli bir aşamadan sonra kursiyerlerimiz, camları bir hamur gibi işleyecek seviyeye geliyorlar. Bu sayede atık camları çeşitli özgün objelere dönüştürüyorlar" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler