MUĞLA (İHA) – Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi spor salonunun açılışını gerçekleştirdi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı akademik açılış töreni için Muğla’ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç, Vali Fatih Şahin’i ziyaret etti. Arınç’a ziyaretinde AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Muğla milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa da eşlik etti.
Vali Fatih Şahin’i ziyaretinde konuşan Arınç, “Muğla turizmi ile, tarım ve madenciliği ile önemli bir il. Özellikle turizmde 30 milyar dolar turizm geliri hedefinin yakalanmasında ülke ekonomisine büyük katkı veriyor. İstanbul ve Antalya’dan sonra Dalaman Dış Hatlar Terminali ülkemize en fazla yabancı turist girişinin sağlandığı bir havalimanı. Muğla’da kamu yatırımı olarak önemli yatırımlar var. Duble yollar ve hastaneler konusunda önemli yatırım var. Muğla’da Bakanlığıma bağlı olarak hizmet veren Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü’nü geçen günlerde hizmete açtı. Muğla’daki basın mensubu ve yerel gazete sayısı baz alınarak bu müdürlüğü açmaya karar verdik. Geçen yıl Manisa’da yaptığımız yerel medya seminerini bu yıl Kasım veya Aralık ayında Muğla’da yapacağız. 2 gün boyunca Muğla’da olacağız” dedi.
Arınç, Muğla Valiliği ziyaretinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu yanında bulunan spor salonunun açılışını yaptı. 8 milyon TL’ye mal olan üniversite spor salonunun açılışında yaptığı konuşmada Muğla’daki öğrenci sayısı hakkında bilgi veren Arınç, “Muğla merkezin ekonomisi öğrenciye dayalı bir ekonomi. 30 bin öğrenci var. 60 bin ilçe merkezinin bulunduğu Muğla’ya böylesine önemli bir salon şarttı. Öğrencilerimizin boş zamanlarını mutlaka bu tür spor salonlarında değerlendirmelerini istiyorum. Türkiye nüfusunun yarısı genç nüfus. Bunun 20 milyonu öğrenci. 2008 yılında 98 olan devlet ve vakıf üniversitesi bugün 170’lere çıktı. Muğla Üniversitesi akademik anlamda bir hedef koymuş. Bu hedef Türkiye’nin ilk 20 üniversitesi arasında yer almak. İnşallah bu gibi sosyal tesisler ile bunu başaracak” dedi.
Konuşmaların ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Spor Salonu Arınç, Vali Şahin, milletvekilleri, rektör ve belediye başkanları tarafından hizmete açıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açılış sonrası salonda basketbolcuların topuyla basket attı ve maçı izledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz