YURTHABER

Adana
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"bir Defada Bir Şey Olmaz" Demeyin "tuzağa" Düşmeyin

Adana Valiliği koordinasyonunda, Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF) üyesi Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) tarafından...

"bir Defada Bir Şey Olmaz" Demeyin "tuzağa" Düşmeyin

Adana Valiliği koordinasyonunda, Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF) üyesi Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında finanse edilen "Gençlerimizi Bilinçlendirelim, Madde Bağımlılığına Karşı Koyalım" projesi kapsamındaki eğitimler devam ediyor.

Proje ortağı Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce tespit edilen okullarda düzenlenen eğitim çalışmaları kapsamında, Kiremithane Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte öğrencilere yönelik olarak sigara, alkol ve madde kullanımının yanısıra bilgisayar bağımlılığı da anlatılıp, uyarılar yapıldı.

Adana SAMEDER Üyesi ve Aile Hekimi Dr. Mehmet Kartal, seminerdeki konuşmasında, Türkiye’de madde kullananların yüzde 43’ünün 16-20 yaş grubunda olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde madde bağımlılığı yaşı gün geçtikçe düşüyor. ‘Bir defandan bir şey olmaz’ diyerek, başlanan bağımlılık yapıcı maddelerle gençler sağlığını kaybediyor” dedi.

“Bir defa deyip bu tuzağa asla kanmayın” uyarısında bulunan Kartal, madde bağımlısı olan kişinin, tıbbi yardım alması gerektiğinin altını çizdi. Kartal, “Madde bağımlıları kendi kendine maddeden uzaklaşması güç. Mutlaka tıbbi yardım almalı gerekli kuruluşlarla irtibata geçip, kendini kurtarması gerekiyor. Aksi halde bu kısa süreli zevkler kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanabilir” ifadesini kullandı.

Türkiye’de her yıl sigaradan 100 bin kişinin öldüğüne dikkat çeken Dr. Mehmet Kartal, “Türkiye’de terör nedeniyle her yıl 2-3 bin insanımızı kaybederken, trafik teröründe yılda 8-9 bin insanımız hayatını kaybediyor. Zararları bilinmesine rağmen sigara terörü yılda 100 bin insanımızın hayatına mal oluyor. Eğer gereken önlemler alınmazsa önümüzdeki 20 yılda bu sayı 250 bine çıkacak” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler