Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    'Bu sistemle İsa peygamber İngiltere vizesi alamazdı'

    Başbakan Boris Johnson’ın savunduğu puan tabanlı göçmenlik sistemini eleştiren İngiltere’nin en etkili dini lideri, “İsa bu sistemle vize alamazdı” yorumunu yaptı.

    İngiltere Kilisesinin lideri ve en yetkili piskoposu olan Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, başkent Londra’da düzenlenen CBI iş konferansında, Başbakan Boris Johnson’ın savunduğu göçmenlik düzenlemesini şaka yollu eleştirdi.

    Welby, “Kurucumuz yüce İsa elbette beyaz, orta sınıf mensubu ve Britanyalı değildi. Şüphesiz vize alamazdı- tabii biz bilhassa marangoz eksikliği çekmediğimiz sürece” ifadelerini kullandı. Welby’nin sözleri kahkahalar ve alkışlarla karşılandı.

    'SUYUN ÜZERİNDE YÜRÜYOR, TABİİ Kİ VİZE ALIRDI'

    Başpiskoposun sözleri sosyal medyada da yankı buldu.

    Pek çok kullanıcı şakayla karışık İsa’nın rahatlıkla vize kriterlerini karşılayabileceğini söylerken, “Suyu şaraba dönüştürebiliyor, büyük ihtimalle hoş karşılanırdı”, “Sadece beş somun ve iki balıkla 5000 kişiyi besleyebildiyse birkaç aşeviyle neler yapabileceğini düşünebiliyor musunuz? Bir çırpıda yoksulluğu çözerdi. Kim bu iş için ona çalışma izni vermez ki?” veya “Tabii ki vize alırdı, suyun üzerinde yürüyebilirdi” gibi yorumlar yaptı.

    Justin Welby’ye kurallarla karşılık veren bazı kullanıcılar ise ‘din görevlisi’ olarak vize alınabildiğini hatırlattı. Bunun için İngilizce bilmenin yeterli olacağını söyledi.

    Boris Johnson, ilk olarak Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) tarafından 2017 yılındaki seçimlerden sonra gündeme getirilen puan tabanlı göçmenlik sisteminin en önemli destekçilerinden biri olarak biliniyor.

    Avustralya'daki sistemden esinlenilen bu modelde göçmenler, süresiz oturum izni almak için yaş, yetenek, İngilizce seviyesi, iş tecrübesi gibi nitelikleri üzerinden puanlandırılıyor.

    Johnson, Brexit gerçekleştikten sonra puan sistemine geçilmesi gerektiğini savunuyor.

    En Çok Aranan Haberler