YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuk Gözüyle Çevre Paneli

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, anayasa değişikliği çalışmalarında kendisini en çok sevindiren konunun çocukların ve gençlerin...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, anayasa değişikliği çalışmalarında kendisini en çok sevindiren konunun çocukların ve gençlerin bu hususu ciddiye alması ve çalışması olduğunu belirtti.

Keçiören Belediyesi'nce başlatılan Çevre Çiçekleri Hareketi'ne mensup fahri çevre müfettişlerinin yeni anayasa sürecinde konuya katkı sunmaları ve taleplerini dile getirmeleri amacıyla bir kompozisyon yarışması düzenlendi. Bu yarışmada derece alan öğrencilerin konuşmacı olarak katıldığı "Çocuk Gözüyle Çevre Sorunları ve Anayasada Çevre" başlıklı panel, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katılımıyla gerçekleştirildi. Keçiören Belediyesi Necip Fazıl Sahnesi'nde gerçekleştirilen panele, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra milletvekilleri Feramuz Üstün, Emrullah İşler ve Tülay Selamoğlu da katıldı.

Panel, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın açış konuşmasıyla başladı. Çevre Çiçekleri Hareketi'nin 2009-2010 öğretim yılında başlatılan çocuk merkezli çevreci bir hareket olduğunu belirten Başkan Ak, "Başladığı tarihten bugüne kadar toplam 40 bin öğrencimize görsel materyallerle desteklenmiş çevre eğitimi verilerek, eğitim alan öğrencilerimizin 'Fahri Çevre Müfettişi' unvanına sahip olmaları sağlandı. Eğitim dönemlerinde çevre ve geri dönüşüm konulu değişik kategorilerde yarışmalar düzenlendi. En son da 'Çocuk Gözüyle Çevre Sorunları ve Anayasada Çevre' başlıklı bir yarışma düzenlendi. Bugün bu yarışmada dereceye giren kardeşlerimizi dinleyeceğiz. Dinleyince çocuklarımızın yaşlarından çok büyük fikir ve hayallere sahip olduğuna bir kez daha şahit olacağız" dedi.

Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler de, Çevre Çiçekleri'nin Keçiören'de bir duyarlılık oluşturduğunu vurguladı.

Daha sonra konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, 19 Ekim'den bu yana Anayasa çalışması yaptıklarını belirterek, "Bu vesileyle Türkiye'nin her yerine gidiyoruz. Herkesin görüş ve düşüncelerini alıyoruz ve yeni anayasayı bu görüş ve düşünceler çerçevesinde yapmak istiyoruz. Fakat beni en çok sevindiren çocuklarımızın ve gençlerimizin bu hususu ciddiye alması ve çalışmasıdır. Çocuklar, büyükler daha anayasa yapıldığının farkında değilken görüşlerini dile getirmeye başladı. Bu panel Türkiye'ye mesaj niteliğinde bir toplantıdır. Tertip edenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından panelist öğrenciler çevre sorunlarına dair sunumlarını yaparken, yeni anayasada çevreye dair olmasını istedikleri taleplerini dile getirdiler. Panelin ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler