EĞİTİM

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DGS GEÇ BAŞVURU EKRANI 2023: DGS geç başvuru ücreti ne kadar, nasıl başvuru yapılır? ÖSYM açıkladı!

DGS geç başvuru ekranı ile ilgili internette yapılan araştırmalar 13 Haziran 2023 Salı günü hız kazandı. 29 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen başvuru işlemlerini kaçıran kişiler durumu geç başvurularla telafi etmek istiyor. Dikey Geçiş Sınavına girmek isteyen çok sayıda vatandaş arama motorlarında "DGS geç başvuru ücreti ne kadar?" sorusuna yanıt arıyor. İşte ÖSYM'den yapılan açıklama ve ais.osym.gov.tr ekranı...

DGS geç başvuru ekranı erişime açıldı. Önlisans mezunlarının gireceği Dikey Geçiş Sınavı Bilindiği üzere Dikey Geçiş Sınavı geç başvuru ücreti geçen sene 190 TL olarak belirlenmişti. 13 Haziran 2023 Salı günü saat 10:00'da başlayan geç başvuru süreci saat 23:59'da sona erecek. ÖSYM'den DGS ücreti için açıklama yapıldı. Peki, DGS geç başvuru ücreti ne kadar, kaç TL?

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN, BAŞLADI MI?

DGS geç başvuruları bugün alınacak.

Bilindiği üzere DGS başvuruları 26 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında alındı.

13 Haziran 2023 Salı günü saat 10:00'da başlayan geç başvuru süreci ise saat 23:59'da bitecek.

ösym bina logo

DGS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

DGS geç başvuru işlemi elektronik ortamda alınacak. Başvuru, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvuru ücretinin ödenmesiyle birlikte yapılıyor.

DGS GEÇ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

optik yen

DGS DEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

DGS geç başvuru sürecine ilişkin ÖSYM'den yapılan açıklamada fiyat 405 TL olarak belirtildi.

osym

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

DGS’nin açılımı dikey geçiş sınavıdır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişi için düzenlenir.

optik form ve kalem

Dikey geçiş sınavı, ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılan bir sınav türüdür. DGS sınavının amacı, sözel ve sayısal içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir çünkü lisans öğretiminde başarının en önemli anahtarlı bu sayısal ve sözel becerilerdir.

ösym dgss

Dikey geçiş sınavı sadece 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları ve mezun olabilecek durumdaki adaylar içindir. Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuruda bulunacak adaylara meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olma koşulu aranmaktadır.

Keşfet


En Çok Aranan Haberler