Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, DHMİ'nin kuruluşunun 79. yılı kapsamında, Dalaman Havalimanı başmüdürlük binası ve eğitim tesisinin açılışını yaptı.
Açılış töreninde konuşan Birdal "Türkiye genelindeki 47 havalimanının 45'ini işletmekle görevli ve Türkiye hava sahasındaki hava trafiğini yönetmekle görevli kuruluşumuz 79 yaşında. Cumhuriyetimizden 10 yıl daha genç bir kuruluşuz" dedi.
Birdal, konuşmasını, şöyle sürdürdü:
"Türk sivil havacılığının daha da yükselmesi için özellikle son 10 yılda ülkemizde havacılığın parlayan bir yıldız olması sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım beyefendinin öncülüğünde Türk sivil havacılığının dünya havacılık literatürüne kendisini altın harflerle yazdırmasının en önemli gerçeklerinden birisi ülkemizdeki hava limanlarının yenilenmesi, gelişmesi ve buna paralel olarak da yolcu sayımızın ve hava trafiğimizin artması. Bir bölümünü dış hatlar terminali olarak yap-işlet-devret modeli ile özel bir şirkete işlettirdiğimiz Dalaman Havalimanı ülkemizin önemli yolcu ve hava trafiğine sahip hava limanlarından birisi"
Personel eğitimine büyük önem verdiklerini ifade eden Birdal, "Bu tesiste personelimizin eğitimleri gerçekleştirilecek. Türk turizminin önemli kilometre taşlarından birisi olan Dalaman Havalimanı'nda özellikle yaz mevsimi dışında çok fazla yoğun olmadığı zamanlarda Türkiye genelindeki tüm havalimanlarımızda çalışan personelimizin çeşitli branşlarda eğitimini sağlamak üzere oluşturulan bu güzide eğitim tesisinin ülkemize, kuruluşumuza ve Türk sivil havacılığına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Açılışa Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Havalimanı Başmüdürü Cevat Yılmaz, bazı daire amirleri ve personel katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz