YURTHABER

Yozgat
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engellilerden Resim Ve El Sanatları Sergisi

Yozgat'ta engellilerin yaptığı resimler ve el sanatları ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Yozgat'ta engellilerin yaptığı resimler ve el sanatları ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerden 6'sının yaptığı resimler ve el işi ürünlerin yer aldığı serginin açılışını, Vali Yardımcısı Yavuz Güner ile bazı yetkililer gerçekleştirdi.

Sergide, ağzıyla tuttuğu fırçayla yaptığı 250 eseri yer alan bedensel engelli Narin Işık (40), gazetecilere yaptığı açıklamada, küçükken resim çizmeye meraklı olduğunu belirterek, "3 yaşında çocuk felci geçirdim. Ayaklarım tutmuyordu. 6 yıl önce de rahatsızlığım ilerlediği için ellerim ve kollarım tutmaz oldu. Resim yapmayı çok seviyordum ama ellerimi kullanmıyordum" dedi.

Engelini hiçbir zaman sorun etmediğini dile getiren Işık, "Türkiye'de her evde çizdiğim bir resim olsun istiyorum. Bu resimleri insanların ne zorluklarla yaptığımı bilmelerini, duygularımızı daha iyi anlamalarını istiyorum" ifadesini kullandı.

Rehabilitasyon merkezinde engellilere eğitim veren resim öğretmeni Emre Tetik ise Narin Işık'ın azmiyle tüm insanlara örnek olabileceğini belirterek, "Yaptığı resimlerde çok istekli. Kara kalem, sulu boya, pastel, yağlı boyayla çalışmalar yapıyoruz. İçindeki duygu, coşku, resim aşkı, gerçekten çok büyük. Kendisi, içindeki duyguları yansıttığını ve böyle mutlu olduğunu dile getiriyor" diye konuştu.

Sergi, bir hafta açık kalacak.

Muhabir: Özcan Güney / Orhan Canbulatel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler