YURTHABER

Konya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fasıllar'daki Tarihi Anıtlar Korunmayı Bekliyor

Beyşehir ilçesine bağlı Fasıllar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fahrettin Kibar, Fasıllar köyünün yerleşim sınırları içerisindeki tarihi anıtların

Beyşehir ilçesine bağlı Fasıllar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fahrettin Kibar, Fasıllar köyünün yerleşim sınırları içerisindeki tarihi anıtların define avcıları tarafından tahrip edildiğini söyledi.

Kibar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bereket Tanrısı" adı verilen kaya anıtına geçtiğimiz yıl kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce beton delme makinesi ile delinerek, zarar verildiğini belirtti.

Kaya anıtında, içerisinde altın olduğu düşünülerek arama yapıldığını ifade eden Kibar, "Geçtiğimiz yıl, 3200 yıl öncesine ait olduğu sanılan 'Bereket Tanrısı' anıtı delinerek tahrip edildi. Daha çok tahrip edilmemesi için buranın koruma altına alınmasını istiyoruz. Kaya anıtında iki ayrı delik var, birisi 10 santim kalınlığında, 70 santim derinliğinde, diğeri daha küçük bir delik. İçerisindeki parçası yok, alınmış" diye konuştu.

Kibar, bölgede kepçeyle gezen insanların yakalandığını, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a da bu durumu Fasıllar köyünü ziyareti sırasında aktardıklarını söyledi.

Fasıllar'daki tarihi abidelerin, Konya'nın önemli tarihi ve kültürel mirası olduğunu ancak bu değerlerin korunamadığı için define arama mekanı haline geldiğini anlatan Kibar, şunları kaydetti:

"Burada onlarca medeniyet gelmiş geçmiş. Onun için aşırı bir tahribat var burada. Bir yıldır buranın koruma altına alınması için uğraşıyoruz. Bu alanın korunması, turizm yolunun yapılması ve bir de abidelere çıkış yolunun doğal taşlarla kaplanmasını istiyoruz. Buradaki, 'Fırtına Tanrısı Teşup' olarak adlandırdığımız Fasıllar Anıtı'nın da ayağa kaldırılmasını talep ediyoruz. Bunun için bir dernek kurduk, buranın turizm yönüyle de ilgileniyoruz. Burası koruma altına alınana kadar bu mekanın gece gündüz gönüllü bekçisiyim."

Muhabir: Şeref Yaşar / İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler