Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Marka ve Patent Eğitimi’ seminerine yoğun ilgi gösterildi.
GAÜN tarafından Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan ‘Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi’ kapsamında düzenlenen seminere iş dünyası temsilcileri, öğretim üyeleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Fahrettin Göğüş’ün yanı sıra 300’e yakın öğrenci katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Türkay Dereli, ‘marka ve patent’ konusunda düzenlenen etkinliğe gösterilen bu yoğun ve nitelikli ilginin, Türkiye’nin katma değer, rekabetçilik ve teknoloji yönetimi ekseninde güzel yerlere gittiğinin önemli bir göstergesi olduğunu söyleyerek, bundan 10 sene öncesinde bu konulardaki farkındalığın yeterli olmadığını ve ilgili etkinliklere bu yoğunlukta bir ilgi gösterilmediğini ifade etti.
240 kişilik salonda yaklaşık 300 kişinin bulunmasına ve salona giremeyenlerin olduğuna değinen, “Kapasiteden biraz fazla katılımcı olması belki bazı sorunlara sebep olabilir ama eğer önceliklerimiz doğruysa -ki doğru- hedefimize hızlı bir şekilde ulaşabiliriz” diyen Prof. Dr. Dereli, İstanbul’da toplu taşımada kullanılan metrobüsleri örnek göstererek, “Bu araçlar biraz gereğinden fazla kalabalık olabiliyor, ancak kullanan insanlar mutlu, çünkü varacakları yere daha çabuk gidebiliyorlar” dedi.
Prof. Dr. Dereli, “Artık teknolojik uyanış başladı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız öncülüğünde Türkiye bu konuda dönüşüyor, Ar-Ge’ye önem veriyor ve bu sürecin sonuçlarının mutlaka patentlenmesi gerekiyor. Son 10 senede, başta Gaziantep’te gerçekleştirilen önemli vizyon projeleri olan ‘Marka Şehir’, ‘İnovasyon Vadisi’ ve ‘Akıllı Sanayi’ projelerinin mutfağında olmak üzere, Teknopark ve Üniversite-Sanayi İşbirliği çerçevesinde GAÜN olarak konunun hep odağında olduk” ifadelerini kullandı.
‘Marka ve Patent Eğitimi’ Seminerini veren, WIPO (Dünya Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Organizasyonu) Hakimi olarak da görev alan TPE Kurucu Başkanı Uğur Yalçıner, eğitim programına pek çok farklı sektör ve meslek grubundan sağlanan yoğun katılımın fikri sınai mülkiyet hakları ve marka, patent konusunda genel bir farkındalığa ulaşıldığının göstergesi olarak algılanması gerektiğini belirtti.
Seminere ve önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek devam niteliğindeki 3 eğitim seminerine katılanlar, 'marka patent' konusunda sertifika almaya hak kazanacak. Diğer eğitim programları, 5 Kasım 2012, 21 Kasım ve 6 Aralık 2012 tarihlerinde düzenlenecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz