İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı saldırılar, çocuk kadın ayırmaksızın devam ediyor. Bugüne kadar birçok okul ve hastaneyi bombalayan İsrail, Gazze'de birçok çocuğun ölümüne neden oldu.
İsrail, insanlık dışı saldırılarına her geçen gün dozunu artırarak devam ederken, son olarak Gazze'ye yardım götüren Madleen gemisine de müdahale etti. Gemiye çıkan İsrail ordusu, Gazze'ye insani yardım taşıyan aktivistleri alıkoydu. İsrail, Gazze kıyılarının deniz trafiğine kapalı olduğunu öne sürerek müdahaleyi meşrulaştırmaya çalıştı. Aktivistlerin rotayı değiştirme çağrısını reddetmeleri üzerine saldırı gerçekleşti.
Bazı ülkeler İsrail'in bu saldırılarına sessiz kalırken, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden İsrail'e tepki yağıyor. Son olarak futbol kamuoyunun önemli figürlerinden olan Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola da İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi.
İsrail'in insanlık dışı saldırılarına çarpıcı bir tepki gösteren Guardiola, "Gazze'de yaşananları görmek bana acı veriyor. Bu ideolojik bir mesele değil. Bu, sizin haklı, benim haksız olduğum bir konu değil" dedi.
Guardiola açıklamalarının devamında ise, "4-5 yaşındaki çocukların bombardımanlarda ya da artık hastaneye benzemeyen yerlerde öldüğünü görüyoruz. Bu konuyu konuşmak bizim işimiz değil ama sıradaki biziz, sıradaki 4-5 yaşındaki çocuklar bizim çocuklarımız olacak" ifadelerini kullandı.