1 Nisan Neden Saka Gunu Olarak Kutlanir Haberleri

Erken seçim tartışmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt! Türkiye'nin önünde 4 yıllık seçimsiz bir süre var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili olarak "1 Nisan sabahı itibarıyla seçim gündemini geride bıraktık. Türkiye'nin önünde 4 yıllık seçimsiz bir süre var" dedi.

Haber 2024-05-03 18:46:48

Özgür Özel, Taksim'e neden yürümedi? Aracına binip ayrılmıştı, CHP lideri tek tek anlattı

CHP lideri Özgür Özel’in Saraçhane’de basın açıklaması yaptıktan sonra Taksim’e yürüyüşe geçmek yerine aracına binip alandan ayrılması tartışma yaratmıştı. Özel, neden yürüyüşe geçmedikleri ile ilgili açıklama yaparak 1 Mayıs günü ülkenin ana muhalefet partisi lideri ve beraberindekilerin polisle çatışıyor görüntüsü vermesinden kaçındıklarını söyledi. Özellikle de seçimlerden yeni birinci parti çıkmış lider olarak böyle bir sorumluluğu olduğunun altını çizdi.

Haber 2024-05-02 07:53:57

TÜİK: Ekonomik güven endeksi nisanda yüzde 1 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı ekonomik güven endeksini açıkladı. Endeks bu ay yüzde 1 düşüş kaydetti ve 99 olarak açıklandı.

Finans 2024-04-29 10:47:02

Aralıktan bu yana en güçlü alım! Yabancıdan 3 haftada 1 milyar dolarlık hisse alımı

Yabancı yatırımcılar, 5 Nisan haftasında 362,9 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Son 3 haftadaki alımlar son üç ayın en yüksek seviyesi olarak ölçüldü.

Finans 2024-04-18 16:43:59

Diğer Haber Etiketleri

Recep Tayyip Erdoğan Özgür Özel saraçhane taksim Yürüyüş CHP tüik Ekonomik Güven Endeksi yabancı dolar hisse İsrail İran gemi teravih teravih kaç rekat Ramazan Pornografik film oyuncusu enkaz deprem balayı Kapadokya otel migren baş ağrısı vertigo Adana adana şehir eğitim ve araştırma hastanesi Kahramanmaraş bina mantar uyarı Mardin Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hastalık İzmir İzmir Büyükşehir Belediyesi Bütçe Açığı Altın demokrat parti Cemal Enginyurt milletvekili adayları seçim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gazi güvenlik korucusu Petrol Akaryakıt aktan ele survivor TV8 dokunulmazlık oyunu 1 Nisan Şaka Günü çılgın sayısal Çılgın Sayısal Loto Milli Piyango 1 nisan burçlar haftalık burç Haftalık burç yorumları haftalık burç yorumu aöl sınav tarihleri aöl sınav tarihi aöl 2. dönem sınavları meb meb son dakika Konut kredisi kredi rayiç bedel tapu harcı tapu iyilik final dizi kanser zarar risk ağız kanseri alkol kırmızı et fındık İngiltere Galler skuter elektrikli scooter trafik EYT taşeron işçi içişleri bakanı süleyman soylu Sivrisinek Mikdat Kadıoğlu batı nil virüsü sıtma endometriozis endometriozis nedir Tamer Karadağlı Nihal Yalçın abd Gaziantep Bilecik Bozüyük Aksaray SMA hastalığı Esra Sönmezer kedi 2. Sayfa programı bebek Apple Apple Watch akıllı saat Nisa Bölükbaşı Barış Murat Yağcı Acun Ilıcalı ismail küçükkaya FOX FOX Haber Yaşar İpek Seren Serengil Oruç banyo su Diyanet İşleri Başkanlığı İslamiyet Müge Anlı Müge Anlı ile Tatlı Sert Annenin Sırrıdır Çocuk dizisi

İran'dan bardağı taşıracak hamle! İsrailli milyarderin gemisine el kondu

İran ile İsrail arasındaki tansiyon artık patlama noktasına geldi. 1 Nisan tarihinde İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğunu hedef alması sonrası İran'dan 'cezalandıracağız' mesajı gelmişti. İki ülke arasında savaşın her an patlak vermesi bekleniyor. Son olarak İran'dan bardağı taşıracak bir hamle geldi.

Haber 13-04-24 13:40

Teravih namazı neden 1 gün önce başlar? Arefe günü teravih kılınır mı?

Sözlükte “rahatlatmak, dinlendirmek” anlamındaki tervîha kelimesinin çoğulu olan terâvîh, ramazan ayında kılınan namazı ifade eder. Ramazanda teravih namazı, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan bir namaz olarak yer bulur. Bu nedenle İslamiyet’te teravih namazı, önemsenen ve Müslümanlar arasında ilgi gösterilen bir ibadettir. Peki, teravih namazı neden 1 gün önce başlar? Arefe günü teravih kılınır mı?

Haber 15-03-24 02:19

Yetişkin film oyuncusu Sophia Leone evinde ölü bulunmuştu! Şüpheli ölümü araştırılıyor... Son mesajı ortaya çıktı: 'Hayatın biraz daha kıymetini bilin'

Yetişkin filmlerinin tanınan oyuncularından biri olan Sophia Leone 1 Mart'ta Mew Meksiko'daki evinde ölü bulunmuştu. Son 3 ayda Kagney Lee ve Jesse Jane'den sonra Leone'ın da evinde ölü olarak bulunması endişelere neden oldu. Leone'ın şüpheli ölümüne dair soruşturma devam ederken ünlü ismin son mesajı ortaya çıktı.

Trend 13-03-24 14:41

Kademeli emeklilikte yeni gelişme! Açıklamalar peş peşe geldi: Cemal Enginyurt’tan 1999-2008 arası sigortalılar için dikkat çeken sözler

9 Eylül 1999 ila 30 Nisan 2008 tarihleri arasında çalışmaya başlayanlarların bazıları 1 gün için 17 yıl fazladan çalışacak. EYT kapsamına giremeyenler ‘kademeli emeklilik’ beklerken açıklamalar da peş peşe geldi. MHP’li vekil İsmail Akgül Meclis’te kademeli emeklilik talebini sesli olarak dile getirirken, Cemal Enginyurt ise, ‘kademeli emeklilik gelmez’ dedi. Staj ve çıraklıkta ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ tartışmalarına dikkat çeken bir yanıt verdi.

Finans 24-02-24 09:35

Bugünden itibaren ölmüş kabul edilecekler! Kimi biliyordu, kimi umutla bekliyordu ama... Depremin yıl dönümünde çok acı detay

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde 50 binden fazla insanın ölümüne neden olan depremlerin bugün yıl dönümü. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde yakınlarını kaybedenler çeşitli anmalarla sevdiklerini anarken, acı bir detay ortaya çıktı. Hukukçulara göre, depremin 1. yılının doldurmasıyla birlikte henüz kendisinden haber alınmayan kişiler, bugünden itibaren ölmüş kabul edilecek.

Haber 06-02-24 07:27

Balayı için gittikleri otelde can vermişlerdi! Kahreden olayda şok gerçek ortaya çıktı: Kaldıkları oda...

Balayı tatili için geldikleri Kapadokya bölgesinde kaldıkları otelde hayatını kaybeden Kader-Mutlu Akbaş çiftinin ölümüne neden oldukları iddia edilen 1'i tutuklu 3 sanık bugün hâkim karşısına çıktı. Genç çiftin öldüğü odanın, kazan dairesinin üzerinde olduğu ve daha önceden depo olarak kullanıldığı belirlendi. İşte detaylar...

Haber 25-01-24 15:30

1 damlası geçmeyen baş ağrısını bıçak gibi kesiyor! Ağrı kesicileri çöpe attıracak yöntem: Migrenin doğal ilacı buymuş

Tekrarlayan ve şiddetli baş ağrılarına neden olan nörolojik bir hastalık olan migren bazen can sıkıcı olabiliyor. Şiddetli baş ağrılarının yanı sıra mide bulantısı, ışığa ve sese karşı hassasiyetle kendini gösterebilen migren için çeşitli çözüm yolları aranıyor. Bu doğal tedavi yöntemini her gün 1 damla uygulayarak şiddetli baş ağrılarının önüne geçebilir ve ağrı kesicilerden alamadığınız verimi doğanın bu mucizesinden alabilirsiniz. Doğal ağrı kesici olarak bilinen bu mucizevi yağ haberimizde.

Kadin 22-01-24 15:31

Uzmanı açıkladı: Deprem sonrası bu vakalar 2 katına çıktı! Etkisi 2 yıl sürebilir

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Talih Özdaş, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından kişinin baş dönmesi yaşamasına neden olan vertigo hastalığının normal zamanlara göre 2 kat arttığını söyledi. Doç. Dr. Özdaş, dizziness hastalığında da aynı oranda artış olduğunu belirterek, "Literatürde artçı sarsıntıların sıklığı ve hissedilmesine bağlı olarak vertigo ve dizziness şikayetlerinde 1-2 yıl deprem etkisinin sürmesi bekleniyor" dedi.

Haber 17-09-23 10:45

4 katlı binanın 3. katı yok oldu! Depremde bu hale geldi... En üst kat 30 derecelik açıyla döndü 'Mahalle sakinleri olarak korkuyoruz'

6 Şubat depreminde ara katı yıkılarak ekseni kaydığı için ilginç görüntünün ortaya çıkmasına neden olan 4 katlı bina korkutuyor. Deprem felaketinde binanın 1., 2. ve 4. katının yıkılmadığı, 3. katının ise yıkılarak ortadan kaybolduğu öğrenildi. Ancak 4. kat yaklaşık 30 derecelik açıyla dönünce ortaya şaşkına çeviren bir manzara çıktı. Bir mahalle sakini "Bina her an yıkılabilir. Mahalle sakinleri olarak biz korkuyoruz" dedi.

Haber 09-08-23 12:55

Son günlerde artışa geçti! Peş peşe uyarılar geldi: Belirtiler 1 ila 3 saat içinde ortaya çıkıyor... Ölümle sonuçlanabilir

Doğadan toplanan mantardan zehirlenmelere karşı peş peşe uyarılar geldi. Önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaşımı sonrası bu kez de Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Doğan'dan uyarı geldi. Doç. Dr. Doğan, "Tüketildikten 6 saat sonra belirtilere neden olan mantarlar, ciddi ve potansiyel olarak ölümcül zehirlenmelere yol açabilir." ifadelerini kullandı.

Haber 14-06-23 17:42

3 ilde teşhis konulamadı! Son çare olarak geldiği İstanbul'da şifa buldu: Bu sık görülen bir hastalık değil

Sol gözünde ani görme kaybı gelişen Mardinli 11 yaşındaki Meryem Unar'ın 3 ilde hastalığına teşhis konulamadı. Küçük kızın son çare olarak geldiği İstanbul'da rahatsızlığının neden kaynaklandığı anlaşıldı. Unar, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde konulan tanı ve uygulanan tedaviyle yüzde 1'e düşen görme yetisini yeniden kazandı. Ayrıntıları, Unar'ı tedavi eden Çocuk Nörolojisi Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. İhsan Kafadar, "Bu sık görülen bir hastalık değil" diyerek anlattı.

Haber 11-06-23 13:38

Depremzedelerin konutlardan çıkarılmak istenmesi tepki çekti! Belediyeden açıklama geldi

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından Büyükşehir Belediyesine ait Uzundere konutlarına yerleştirilen depremzedelerin, konutları tahliye etmelerinin istenmesi tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 1 yıllığına geçici olarak tahsis edilen sosyal konutlarda 3 yıla yakın süredir ikamet eden depremzedelerin mağdur edilmesinin söz konusu olmadığı aktarıldı.

Haber 19-05-23 19:15

Bütçe, yılın ilk 4 ayında 382,5 milyar TL açık verdi: Faiz dışı giderler...

2023 yılı Ocak - Nisan döneminde merkezi yönetim bütçe giderleri 1 trilyon 445,2 milyar TL, bütçe gelirleri 1 trilyon 62,7 milyar TL ve bütçe açığı 382,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Faiz dışı bütçe giderleri 1 trilyon 310 milyar TL ve faiz dışı açık ise 247,3 milyar TL oldu.

Finans 15-05-23 11:36

Gram altın fiyatı rekor kırdı! Kafaları karıştıran açıklama: Yüzde 70 seviyesine yükseldi! 2-3 Mayıs tarihlerinde…

Dün ABD enflasyon verisi ile altın fiyatları hızla yükseldi. Ons altın yüzde 1 değer kazanırken yurt içinde gram altın fiyatı rekor seviyeye tırmandı. Yatırımcılar başta Kapalıçarşı olmak üzere altın grafiğini anlık olarak takip ediyor. Peki 13 Nisan 2023 Perşembe gram, çeyrek, Cumhuriyet altını ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı ne kadar oldu, kaç TL? İşte canlı, güncel piyasa verileri ve haberin detayları…

Finans 13-04-23 10:58

Ordu'dan aday gösterilmesi bekleniyordu ama... Cemal Enginyurt duyurdu: 9 Nisan doğum günüm! 9. sıradan adayım

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, 14 Mayıs seçimleri için CHP'nin aday listesinde yer aldı. Ordu'da aday gösterilmesi beklenen Enginyurt'un İstanbul listesinde yer alması dikkat çekti. Sosyal medya hesabından adaylığını duyuran Enginyurt, "9 Nisan doğum günüm. 9 Nisan CHP Milletvekili sırası açıklandı. 9. sırada İstanbul 1. Bölgeden, DP adına Milletvekili adayı olarak açıklandım. Sana söz yine baharlar gelecek." ifadelerine yer verdi.

Haber 09-04-23 14:43

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyurdu! Gaziler ile güvenlik korucularının maaşı arttırıldı, işte yeni rakamlar....

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı açıklamada gazilerin aylıklarının 8 bin 500 TL'ye, güvenlik korucularının maaşının ise 7.500 TL’ye yükseltildiğini belirtti. Yapılan açıklamanın devamında "Bu düzenlemeler kapsamındaki tüm vatandaşlarımızın 1/4/2023 tarihinden geçerli olarak oluşan aylık farkları 07 Nisan 2023 tarihi itibariyle hesaplarına yatırılacaktır" ifadesine yer verildi.

Finans 06-04-23 14:29

Petrol için sürpriz karar! Mayıs ayından itibaren başlıyor: ‘İlk etkisi benzinde olur…’ (3 Nisan Pazartesi güncel benzin, motorin, LPG fiyatları)

OPEC Mayıs’tan itibaren günlük 1 milyon varili aşan petrol üretimi kesintisine gidecek. Temmuz'da Rusya'nın mevcut kesintisini genişletmesiyle 1,6 milyon varillik kesinti yaşanacak. Uzmanlar bu durumun akaryakıt fiyatları üzerinde dalgalanmalara neden olacağını belirtirken, “Yükseliş yönlü hareketin ilk etkisi benzinde olur” görüşünü paylaştı. Peki 3 Nisan 2023 Pazartesi benzin, motorin (mazot), LPG (otogaz) fiyatları ne kadar oldu? İstanbul, Ankara, İzmir güncel akaryakıt fiyatları...

Finans 03-04-23 07:27

Survivor'da ilk dokunulmazlığı kim, hangi takım kazandı? İşte, 1 Nisan 2023 Survivor eleme adayı...

Survivor'da dokunulmazlık oyunun kazananı ve eleme adayı merak konusu oldu. Son olarak birleşme partisinin gerçekleştiği yarışmada haftanın ilk dokunulmazlık oyunu dün oynandı ve adaya konseyinde ilk eleme adayı belli oldu. Yarışmanın sıkı takipçileri 1 Nisan Survior'ın kazananını arama motorlarında araştırıyorlar. Peki, Survivor'da ilk dokunulmazlığı kim, hangi takım kazandı? 1 Nisan Survivor'da eleme adayı kim oldu?

Magazin 02-04-23 09:49

1 Nisan neden şaka günü olarak kutlanıyor? 1 Nisan şakası nereden çıktı? İşte tarihçesi...

1 Nisan şaka gününün tarihçesi vatandaşlar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. 1 Nisan'da şaka yapma geleneğinin Fransa halkı arasında yaşanan yanlış anlaşılmalardan bugüne kadar geldiği bilinmektedir. İşte 1 Nisan şaka gününün tarihçesi...

Haber 02-04-23 00:03

ÇILGIN SAYISAL LOTO SONUÇLARI 1 NİSAN 2023 AÇIKLANDI! Çılgın Sayısal Loto çekilişi sonuçları ve bilet sorgulama

Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları şans oyunu severler tarafından heyecanla bekleniyor. 1 Nisan 2023 Cumartesi akşamı Milli Piyango'da Çılgın Sayısal Loto çekilişi gerçekleşecek. Haftanın üçüncü çekilişiyle Çılgın Sayısal Loto çekilişi, Milli Piyango TV Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak. Peki, Çılgın Sayısal Loto sonuçları açıklandı mı? İşte Milli Piyango ile 1 Nisan 2023 Çılgın Sayısal Loto çekilişi sonuçları ve bilet sorgulama...

Haber 01-04-23 21:38

1 Nisan neden şaka günü olarak kutlanır? 1 Nisan dünya ne günü? İşte tarihçesi ve hikayesi

1 Nisan Şaka Günü olarak tüm dünyada çeşitli şakalarla kutlanmaya devam ediyor. Yakınlarına ve çevresindekilere masum şakalar yapmak isteyen kişiler şakaları ile ilginç anların yaşanmasını sağlıyor. Tarihi kaynaklarda bugün İspanya olarak bilinen Endülüs'te yaşananlar sonrasında 'hile günü' olarak anılan 1 Nisan'ın bugünkü şaka günüyle ilişkili olduğuna dair kuvvetli bilgiler yer alıyor. Peki 1Nisan neden şaka günü olarak kutlanır? 1 Nisan dünya ne günü? İşte tarihçesi ve hikayesi...

Trend 30-03-23 20:40

27 Mart-2 Nisan 2023 haftası burçları neler bekliyor? 27 Mart-2 Nisan 2023 haftası burç yorumları: Haftalık burç yorumları...

Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını 27 Mart-2 Nisan haftası neler bekliyor. Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçları için bu hafta Merkür ve Jüpiter Koç burcunda buluşuyor. Bu durum özellikle ikili ilişkilerinizle alakalı olarak yeni sorunlarla mücadele etmenize neden olacak. Kendinizi ve sabrınızı sınamanız gereken bir haftadasınız.

Kadin 28-03-23 15:53

AÖL sınav tarihleri ne zaman? AÖL 2. dönem sınavları online mı, yüz yüze mi? MEB 2023 açık lise sınav takvimi!

AÖL sınav tarihleri merak konusu olurken birçok kişi arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Açık lise 1. dönem sınavları online olarak yapılmıştı. Öte yandan, 2022-2023 eğitim - öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemlerine ilişkin yapılan açıklamada başvuru sürecinin 3 Nisan 2023 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldığı belirtildi. Peki, AÖL 2. dönem sınavları online mı, yüz yüze mi? 2023 AÖL sınav tarihleri ne zaman?

Egitim 24-02-23 13:54

Konut kredisine büyük engel! Rayiç bedel yüzünden kredi çıkmıyor! 1 milyon TL’ye 40 bin TL…

Yeni Evim Kampanyası ile ev sahibi olmak isteyenler konut ilanlarını tek tek incelemeye devam ederken ortaya yeni bir sorun daha çıktı. Rayiç bedelin düşük gösterildiği konutlar nedeniyle konut kredisine ulaşmak vatandaşlar tarafından neredeyse hayal oldu. ‘Rayiç bedel neden düşük gösteriliyor?’ sorusuna yanıt ise yüksek vergi ve tapu harçları olarak gösterilirken sektör temsilcileri ise oranların düşürülmesini talep ediyor. İşte kredi sorunu ile ilgili haberin detayları…

Finans 28-01-23 08:06

İyilik dizisi final tarihi belli oldu! İyilik dizisi neden final yapıyor?

İlk olarak 29 Nisan 2022 tarihinde yayınlanmaya başlanan İyilik dizisi hakkında final kararı alındığı duyuruldu. Başrollerinde Hatice Şendil, İsmail Demirci ve Sera Kutlubey gibi isimlerin yer aldığı dizinin sevenlerini üzecek final kararının nedeni araştırılmaya başlandı. Peki İyilik dizisi neden final yapıyor? İşte detaylar...

Magazin 05-01-23 15:52

4 yaşındaki Ece'nin detaylı otopsi raporu hala yok! Yediği yemekten sonra hayatını kaybetmişti

Nisan ayında Belçika'dan İzmir'e tatile gelen 4 kişilik aileden 3 yaşındaki Ece Melisa yediği yemekten sonra hayatını kaybetmiş, diğer çocuk Ege bir süre hastanede tedavi edilmişti. Ece Melisa ölüm nedeni 'belirsiz' olarak kayıtlara geçerken detaylı otopsi sonucu hala çıkmadı. Meme kanseri tedavisi gören anne Hasret Mercankaya, "Dört gözle çocuğumun neden öldüğüne dair raporun çıkmasını bekliyordum. Ancak geçen zamana rağmen isteğim sonuçsuz kaldı. Artık tedavim yurt dışında sürecek'' dedi.

Haber 14-12-22 15:49

Faydalı sanılıyor ama kansere davetiye çıkartıyor! En tehlikeli yiyeceklerden...

Kansere neden olan çok çeşitli etkenler bulunuyor. Sağlıksız beslenmenin de başta kanser olmak üzere birçok hastalığa zemin oluşturduğu biliniyor. Üstelik sadece sağlıksız olarak bildiğimiz işlenmiş gıdalar değil faydalı sandığımız besinlerin içerisinde de kanserojen maddeler bulunuyor. Uzmanlar milyonlarca kişinin tükettiği o gıdayı Grup 1 kanserojen olarak değerlendirdi.

Haber 11-12-22 09:14

Gizemli hastalık panik yarattı! Özellikle okul çağındaki çocukları etkiliyor... Belirtileri ise çok bilindik

İngiltere ve Galler bölgesinde İngilizce’de ‘Step A’ olarak bilinen streptokok hastalığı büyük panik yarattı. Hastalık yüzünden İngiltere’de 5 ve Galler’de 1 okul çağındaki çocuğun hayatını kaybetmesi endişeye neden oldu. İngiltere’deki ölümlerin Londra, Surrey ve Buckinghamshire’da meydana geldiği belirtildi.

Trend 03-12-22 14:21

Elektrikli skuter yayılıyor, kazalar artıyor! Dikkat çeken öneriler

Son yıllarda özellikle İstanbul'da yaygın olarak kullanılan elektrikli skuterlar, yaralanmalı ve ölümlü birçok kazaya neden oldu. Ağırlıklı olarak kısa mesafe yolculuklarında tercih edilen skuterların karıştığı kazaları önlemek için dikkat çeken öneriler geldi. Güvenli Sürüş Teknikleri Uzmanı Gürsel Yeğenoğlu, Skuterlara en az 1 metrelik bölge ayrılması gerektiğini ve turuncuya boyanması gerektiğini ifade ederek "Ters çizgi uygulaması yapılması gerekiyor. Skuterlar akan trafiği görecek." dedi.

Haber 25-10-22 09:56

EYT'de çok tartışılacak taşeron işçi detayı! Emekli olmak istemiyorlar

Milyonlarca çalışan EYT düzenlemesini dört gözle beklerken, yüz binlerce taşeron işçi ise EYT korkusu yaşıyor. EYT düzenlemesi ile birlikte 1999 öncesi çalışmaya başlayan taşeron işçiler zorunlu olarak emekli edilecekler. Peki yaklaşık 1 milyon taşeron işçi neden emekli olmak istemiyor? EYT için süreç nasıl işleyecek? Taşeron işçi için en olası EYT formülü ne? İşte ayrıntılar..

Finans 14-10-22 11:05

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul Göç Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu: (2)

"Nisan ayında İstanbul'daki toplam yabancı miktarı 1 milyon 309 bin 394 iken son aylarda zorunlu olarak Rusya ve Ukraynalı gelmesine rağmen rakam 1 milyon 271 bin 279'a düşmüştür" - "İstanbul'da geri gönderme merkezi kapasitemizi yıl sonuna kadar 700, 6 ay içerisinde ise bin daha ilaveyle 1700, 1500 de elimizde kapasite var, toplam 3 bin 200'e çıkartıyoruz"

Yurthaber 07-10-22 14:52

Dünyanın en tehlikeli hayvanı diyerek açıkladı! Prof. Dr. Kadıoğlu: Sayıları artıyor

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan tedirgin edici açıklamalar geldi. İklim değişikliğine bağlı olarak sivrisineklerde artış olduğunu belirten Kadıoğlu, "dünyanın en tehlikeli hayvanı" olarak tanımladığı sivrisineklerle ilgili, "Türkiye ısındıkça hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarda artış oluyor. Yılda 1 milyon insan öldüren sivrisinekler sıtma ve benzeri hastalıklara neden oluyor" dedi.

Haber 24-09-22 09:59

Her 10 kadından 1’inde var! Nedeni net olarak belli değil

Üreme çağındaki 10 kadından 1’inde görülen Endometriozis; endometrium yani rahim içi duvar tabakasının rahim dışı bölgelerine yerleşmesiyle oluşan bir hastalıktır. Kişiden kişiye göre farklı seviyelerde ortaya çıkan hastalığın neden kaynaklandığı sorusunun henüz bir yanıtı yok.

Haber 09-08-22 14:09

Altın Portakal'a damga vurmuştu! Tamer Karadağlı'dan 1 yıl sonra gelen Nihal Yalçın itirafı

Tamer Karadağlı ile Nihal Yalçın arasında geçen yılki Altın Portakal'da mimik polemiği yaşanmıştı. Yalçın konuşurken, arkada ödül vermek için bekleyen Karadağlı'nın hareketleri olay olmuştu. Gündeme oturan bu olaydan 1 yıl sonra, Tamer Karadağlı'dan açıklama geldi. "Bu zamana kadar kimse o mimikleri neden yaptığımı sormadı" diyen Karadağlı, sahnede son derece kibar davrandığını fakat o dönem siyasi propaganda malzemesi olarak kullanıldığını ifade etti.

Magazin 02-08-22 20:55

Sıcak hava balonu faciası! 1 kişinin depresyonu 16 kişinin Azrail'i oldu

ABD'nin Teksas eyaletinde gerçekleşen korkunç kaza 6 yıl sonra hala gündemde. Yıllar önce bugün gerçekleşen olay, depresyondan muzdarip bir pilotun 16 kişinin ölümüne neden olmasının ardından tüm Amerika'daki en ölümcül felaket olarak nitelendirilmişti.

Trend 30-07-22 17:23
abd

Gaziantep'te ehliyetsiz sürücü hayattan koparmıştı! Ezgi, 'asli kusurlu' bulundu

Gaziantep'te skuter ile evine dönen lise öğrencisi Ezgi Alya Yiğit'in öldüğü, Şimal Toprak'ın yaralandığı kazanın ardından tutuklanan ve 1 ay sonra serbest kalan ehliyetsiz otomobil sürücüsü 17 yaşındaki Osman S. hakkındaki iddianamede Kazada yaşamını yitiren Ezgi Alya Yiğit'in 'asli' kusurlu bulundu. 'Tali' kusurlu olarak kabul edilen sürücü Osman S., hakkında 'taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haber 22-06-22 15:44

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, VitrA Karo Tesisi'nin açılışında konuştu:

"Madenlerimizi sadece ham madde olarak değil, yüksek katma değerli uç ürün olarak satmak istiyoruz. Ham maddede 1, ara mamulde 8, tam mamulde 24 kata kadar kazandıran bir sektörden bahsediyoruz. Benim altyapım 24 kat kazanmaya müsaitken neden 1 kat ile yetinmek zorunda kalayım? Elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanmaya kararlıyız" - Yerli kaynaklarımızı çevreci bir anlayışla ekonomiye kazandırmak isteyen kişi ya da kurumlarımıza yapılan planlı ve maksatlı saldırıların her zaman karşısında olacağız. Yatırımcılarımızı ürkütmek ya da Türkiye'deki yatırım ortamına dair manipülasyon yapmaya kalkanlarla mücadele etmekten geri durmayacağız"

Yurthaber 13-05-22 12:57

Ambulansta kaza geçiren SMA'lı Yasmin'in annesi dehşet anlarını anlattı: Nefessiz kaldı, 5 dakika boyunca onu aradım

Aksaray'da 26 Nisan günü ambulansın kaza yapması sonucu yaralanan SMA Tip-1 hastası 7 aylık Yasmin Elif Salman, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza sırasında bağlı olduğu cihazların çıkması sonucu bir süre de nefessiz kalan Yasmin'in annesi Hilal Salman, "Sağ çıkmamız büyük mucizeydi. Devrilen eşyaların arasında 5 dakika kızımı aradım. Şu an dualarınıza ve desteklerinize ihtiyacı var. 1 lira dahi olsa ona destek olarak bizi bu süreçten kurtarabilirsiniz''dedi.

Haber 30-04-22 10:19

2. Sayfa konuğu Esra Sönmezer kimdir? Esra Sönmezer'in kedisi neden öldü?

2. Sayfa konuğu Esra Sönmezer, 29 Nisan 2022 Cuma günü canlı olarak yayınlanan programda kedisi Bebek'in ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel'in sorularını yanıtlayan ünlü isim merak konusu oldu. Peki 2. Sayfa konuğu Esra Sönmezer kimdir? Esra Sönmezer'in kedisi neden öldü? Ünlü oyuncunun hayatı, biyografisi ve kedisi Bebek'in ölümüne ilişkin detaylar haberimizde...

Magazin 29-04-22 10:29

Kullanıcılar dikkat! Apple duyurdu: Ücretsiz onaracak

iPhone'ların üreticisi Apple, siyah ekran sorunu yaşayan Apple Watch Series 6 akıllı saatleri için ücretsiz bir onarım programı duyurdu. Ekranın kalıcı olarak kararmasına neden olan sorun, Nisan ve Eylül 2021 arasında üretilen bazı Apple Watch Series 6'ları etkiliyor.

Haber 25-04-22 16:54

SURVİVOR 4. ELEME ADAYI! 18 Nisan Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? Yokluk adasına kim gitti?

Survivor 4. eleme adayı merak konusu oldu. Yarışmanın 18 Nisan 2022 Pazartesi günü ekrana gelen bölümünde, ünlüler takımı ve gönüllüler takımı bir kez daha dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. Gecenin sonunda kaybeden takımdan 1 yarışmacı eleme adayı olarak belirlendi. Peki Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? Survivor'da 4. eleme adayı kim oldu? Yokluk adasına kim gitti? İşte yarışmanın 18 Nisan 2022 Pazartesi günü ekrana gelen 82. bölümünde yaşananlar...

Magazin 18-04-22 23:48

İsmail Küçükkaya neden yok? Çalar Saat’in sunucusu İsmail Küçükkaya Fox TV’den ayrıldı mı? Nerede? 14 Nisan 2022 Perşembe

İsmail Küçükkaya neden yok? 14 Nisan 2022 Perşembe günü de en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Ünlü gazeteci, FOX TV'de canlı olarak ekrana gelen Çalar Saat programında Salı gününden beri yok. Programı İlker Karagöz sunuyor. Peki İsmail Küçükkaya neden yok? Çalar Saat’in sunucusu İsmail Küçükkaya Fox TV’den ayrıldı mı? Nerede? İşte 14 Nisan 2022 Perşembe günkü Çalar Saat programına ilişkin detaylar...

Haber 14-04-22 06:39

Yaşar İpek kimdir? 2. Sayfa konuğu Yaşar İpek ve Seren Serengil ne zaman, neden ayrıldı?

Yaşar İpek 2. Sayfa magazin programının 12 Nisan Salı günü canlı olarak ekrana gelen bölümünde magazin gündemini değerlendirip sevilen şarkılarını seslendirdi. Ünlü şarkıcı programda yeni şarkısı Aman'a da ilişkin de açıklamada bulundu. Peki Yaşar İpek kimdir? 2. Sayfa konuğu Yaşar İpek ve Seren Serengil ne zaman, neden ayrıldı? Ünlü şarkıcının hayatı ve biyografisi haberimizde...

Magazin 12-04-22 09:29

Oruçluyken banyo yapılır mı? Yıkanmak orucu bozar mı? Diyanet açıkladı!

Oruçluyken banyo yapılır mı? sorusu Ramazan ayı devam ederken ibadetlerini eksiksiz ve tam olarak yerine getirmek isteyen kişiler tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başladı, 1 Mayıs'ta ise sona erecek. Bu kapsamda Oruçluyken banyo yapılır mı? Yıkanmak orucu bozar mı? sorularının yanıtı merak konusu oldu. Diyanet tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamanın detayları haberimizde...

Haber 08-04-22 12:52

Hamit Egemen neden öldü? Müge Anlı'da aranan Hamit Egemen'in ölüm sebebi nedir?

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında aranan İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği 1.sınıf öğrencisi Çorumlu Hamit Egemen ile ilgili kötü haber geldi. 1 Nisan Cuma gününden beri ailesinin haber alamadığı 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Hamit Egemen'den üzen haber geldi. Hamit Egemen'in cansız bedenine ulaşıldığı haberi genç çocuğun ailesini perişan etti. İşte Hamit Egemen olayı ile ilgili merak edilen ayrıntılar!

Haber 07-04-22 21:32