Antep Fıstığı Fiyatı Haberleri

Antep fıstığı faydaları nelerdir, tansiyonu yükseltir mi? Antep fıstığında hangi vitaminler var, neye iyi gelir?

Antep fıstığı Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetişen dünyaca ünlü bir kuruyemiş türüdür. Bilimsel adı Pistacia vera olan bu bitki özellikle Gaziantep şehriyle özdeşleşmiştir ve "Antep fıstığı" olarak da bilinir. Antik çağlardan beri yetiştirilen Antep fıstığı zengin tarihi ve eşsiz lezzetiyle dikkat çeker. Antep fıstığı sağlıklı yağlar, protein, lif ve çeşitli vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, Antep fıstığı neye iyi gelir?

Haber 15-06-2023 13:44

'3 kilosunu hesaplasan bir çeyrek altın ediyor' Lezzet katıyordu artık yatırım aracı oldu! Fiyat artışının sebebiyse...

Tatlıların vazgeçilmezi olan, özellikle Ramazan'da daha çok tüketilen baklavalara lezzet katan Antep fıstığı son dönemde birileri için adeta yatırım aracına dönüştü. Ramazan'a kısa bir süre kala kimileri bunu fırsat bildi ve baklavaya talebin artacağını öngörerek stok peşine düştü. Baklava üreticileri fıstık bulamamaktan ve fiyat artışından şikayet ederken tonlarca fıstığın stoklandığını söyledi. Fiyat artışına dair "3 kilo fıstığı hesap etsen, bir çeyrek altın ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Finans 03-02-2023 10:20

Antep Fıstığı Fiyatı

Antep Fıstığı Fiyatı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Antep Fıstığı Fiyatı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.