Küf Haberleri

Yeni bir eve taşındığından beri hastaydı! Doktorlar sebebini bulamadı, tesadüfen fark ettiğinde hayatının şokunu yaşadı

ABD'de yaşayan bir kadın, altı aydan beri noktaların sebebini bulamadığı bir hastalıkla mücadele ediyordu. Bu süre, yeni bir eve taşındığı tarihe denk geliyordu. Kadın, bir gün evde tesadüfen fark ettiği korkunç manzarayla hayatının şokunu yaşadı ve doktorları bile şaşkına çevirdi. Kadının evinden paylaşılan 'zehirli kabus' görüntüleri sosyal medyayı dehşete düşürdü.

Kadin 06-02-2024 15:57

Hırıltı, öksürük, kaşıntı... Evinizde hiç tahmin etmediğiniz yerlerde gizleniyor! Vücudunuzdaki işaretler varlığının kanıtı olabilir

Hırıltıdan döküntülere kadar vücudunuzun size evinizde gizli küf olduğunu söylediği ince işaretler var. Genellikle evde ortaya çıkan küf, çok görünür olabilir ama bazen hiç tahmin etmediğiniz yerlerde ve sizin uzun süre fark edemeyeceğiniz şekilde de küf oluşabilir. Peki, kendinizi küfün sağlık açısından çok zararlı o etkilerinden korumanın yolları neler ve evinizde küf olduğunu söyleyen vücudunuzun o işaretleri hangileri? İşte tüm detaylar...

Kadin 25-01-2024 13:37

Domatesi bu şekilde yiyorsanız dikkat! Tam bir zehre dönüşüyor

Domates, sağlık için oldukça faydalı bir besin olarak bilinirken, bazı yanlış tüketim yöntemleri sağlık risklerine neden olabilir. Domatesi yanlış şekilde yemek, besin değerlerini düşürebilir ve hatta bazı durumlarda potansiyel sağlık risklerini artırabilir. Domatesin sağlığa olan olumlu etkilerini korumak ve zehre dönüştürmemek için yapılan bu uyarının detayları haberimizde.

Kadin 15-12-2023 14:38

Sosyal medyadaki şikayet üzerine denetlenen zincir markette bozulmuş 11 kek bulundu

Mersin'in Silifke ilçesinde, sosyal medyadaki şikayet üzerine denetlenen zincir marketin şubesinde 11 paket küflenmiş kek ele geçirildi.

Yurthaber 25-09-2023 15:51

Evinizdeki küfü 30 dakikada yok ediyor! Sadece tek malzemeyle küften kurtulun

Genellikle mutfakta ve banyoda ortaya çıkan küflere müdahale edilmemesi sağlık için risk oluşturabiliyor. Özellikle astım hastalarının, çocukların küf ve rutubetten uzak durması gerekiyor. Evdeki küfü geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Uzmanı küfü geçirecek etkili iki farklı yöntemi paylaştı.

Kadin 05-04-2023 15:22

Evde varsa dikkat! İktidarsızlığa ve testislerin küçülmesine neden olabilir

Cinsel yaşamda görülen birçok rahatsızlık bulunuyor. Cinsel sağlığı etkileyen bu sorunlar çeşitli sebeplere bağlı olarak gelişebiliyor. Uzmanlar özellikle kış aylarında birçok evde artış gösteren bir sorunun iktidarsızlık olarak da bilinen erektil disfonksiyona ve testislerin küçülmesine neden olabileceği belirtti.

Haber 08-03-2023 11:26

Kahvaltıda severek yiyoruz ama tehlike büyük! Tümör oluşmasına neden olabiliyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Severek yediğimiz birçok yiyeceğin çeşitli hastalık risklerini arttırdığı biliniyor. Kahvaltıda kendimizi şımartmak için en doğru tercih olan reçel ve marmelatların üretiminin ve saklanmasının yanlış koşullarda yapılması tümör riskini oluşturuyor.

Haber 01-03-2023 09:00

Severek yiyoruz ama yüksek tehlike içeriyor! Beyin sağlığını bitiriyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız üzerinde belirleyici etkiler yaratıyor. Bazı yiyecekler sağlıklı olsa da gerekli şartlar sağlanmadığında oldukça riskli durumlara sebep olabiliyor. Uzmanlar her gün severek tükettiğimiz ama karaciğer, böbrek ve beyinde hasar bırakabilen o yiyeceklere karşı uyardı.

Haber 26-02-2023 15:40

Evinizde varsa hemen müdahale edin: Sağlığınızı mahvediyor! Rutubeti geçirmek için...

Kış aylarında artan yağışlarla birlikte evde görülen rutubet sorunu da artmaya başlıyor. Birçok evde bulunan küfler önemsiz görülse de sağlığı önemli ölçüde tehlikeye atıyor. Ölümcül sonuçları olabilen rutubetten kurtulmak için uygun adımları izlemek gerekiyor. Uzmanlar dört tehlikeli küf hakkında uyarıyor.

Haber 16-12-2022 11:52

Sağlığınızı tehlikeye atıyor! Evdeki küften ve rutubetten kurtulmak için kesin çözüm

Evde bulunan küfler, rutubet genellikle koku ve görünüm nedeniyle rahatsız edici bulunmaktadır. Ancak bu küflerin en büyük problemi sağlığınız için tehlike oluşturmalarıdır. Özellikle kış aylarında artan evdeki küflerden kurtulmak için çeşitli yöntemler aranmaktadır. İşte evdeki küfleri ve rutubetleri geçirmek için yapmanız gerekenler...

Kadin 25-11-2022 09:18

Her geçen gün büyüyen tehlike evlere sızdı! Tedavisi imkansıza yakın

Dünya Sağlık Örgütü, sağlığı en çok tehdit eden mantarların bir listesini yayınladı. DSÖ’nün yayınladığı listede dört farklı toksik küf ve maya enfeksiyonları yer alıyor. Bu mantarlarla ilgili tedavi yöntemleri olsa da tedavide kullanılan ilaç sayısı çok az. DSÖ, dünya çapında artışa geçen ilaca dirençli mantar enfeksiyonlarına karşı herkesi tedbirli olması konusunda uyarıyor.

Haber 10-11-2022 16:21

Küfü evinizden uzak tutmak için yapmanız gereken tek şey bu bitkiyi almak

Evde oluşan küfler oldukça can sıkıcı durumlara yol açıyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında artan küf sorunu hem sağlığı riske atıyor hem de kötü kokulara ve görünümlere sebep oluyor. Birçok kişi evdeki küfleri uzaklaştırmanın yollarını arıyor. Uzmanlar eve alacağınız bitkinin küfleri uzak tutacağını belirtiyor.

Kadin 08-11-2022 10:10

Evi değiştirmeye gerek yok! Rutubet ve küf oluşmadan önleminizi alın

Sonbahar aylarına gelindiğinde evlerde bulunan küfler ve rutubetler göz korkutmaya başlıyor. Evdeki rutubetler kötü kokulara, istenmeyen görüntülere ve sağlığınızın bozulmasına neden olabiliyor. İnternet üzerinden evdeki rutubet nasıl geçer? Rutubet kokusu nasıl giderilir? diye araştırmalar yapılıyor. Bu durumu çözmek için ilk olarak nemin oluşmasını engellemek gerekiyor.

Kadin 13-10-2022 08:44

Fark etmiyorsunuz ama küf oluşuyor! Çamaşır makinenizi temizlemek için tek ihtiyacınız olan...

Çamaşır makinesinin sürekli deterjan ve su ile yıkandığını düşünerek temiz olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Çamaşır makinesin de sizin görmediğiniz oldukça fazla kir, toz, küf, deterjan birikimi oluyor. Bunların temizlenmemesi sağlığınızı tehlikeye atıyor. Çamaşır makinesini temizlemek aşağıda bulunan temizlik hilesini deneyebilirsiniz.

Kadin 07-09-2022 15:26

Yeni evi kabusu oldu! Demansa neden olan etken...

Demans unutkanlığa neden olan beyin hastalıklarına verilen hastalık ismi. Demans genellikle yaşlılıkta görüldüğü için erken yaşta tehlikeli olmadığı düşünülüyor. Ancak Avustralya'da yaşayan 37 yaşındaki Amie Skilton yeni taşındığı evinde bulunan küfler nedeniyle demans hastalığına yakalandığını belirtti.

Haber 22-08-2022 13:19

Çözümü belli: Çamaşırlardaki küf kokusundan kurtulabilirsiniz!

Kıyafet ve havlularda başlayan küf kokusu uzun zaman hatta siz müdahale edene kadar geçmez. Defalarca yıkamanıza rağmen küf kokusundan kurtulamayabilirsiniz. Genellikle kıyafetlerinizi tam kurutmadan nemli şekilde katlayıp yerine koyduğunuz için veya tam kurumadan giydiğiniz için nem kokusu oluşur. Nem kokusunun oluşmasının birkaç nedeni olduğu gibi çözümü de var...

Kadin 10-08-2022 06:55

Çamaşır makinesi deterjan gözü nasıl temizlenir? Ucuz ve etkili yöntem

Çamaşır makinesi deterjan gözü temizliği genellikle ev temizliğinde atlanılan yerlerdendir. Fark edildiği zaman küflenmiş olan çamaşır makinesi deterjan gözünü temizlemenin hızlı, etkili ve ucuz bir yöntemi var. Beyaz eşya denince akla ilk gelen ürünlerden biri olan çamaşır makinesi temizliği düzgün yapılmadığında çamaşırların da düzgün yıkanmadığını göz önünde bulundurursak çamaşır makinesi deterjan gözü temizliğine ne kadar önem verilmesi gerektiği daha iyi anlaşılıyor.

Kadin 09-07-2022 07:14

İnsanı canından bezdiren tavan lekesinden anında kurtulun

Tavandaki su lekeleri çok sinir bozucu olabiliyor. Uzandığınızda veya uyandığınızda tavandaki lekeyle göz göze geliyorsunuz. Duvar veya tavandaki lekenin oluşmasına neden olan sorunu çözseniz bile leke orada kalmaya devam eder. Bulunduğu odanın estetik görünümünü de olumsuz etkileyen lekelerin çıkması için pratik bir yöntem var.

Kadin 28-06-2022 08:25

Fayans aralarınızdaki boşlukları rahatça giderecek uzun ömürlü en iyi derz dolgu çeşitleri

Derz dolgu, fayansların uzun ömürlü olmasını sağlıyor ve dekoratif bir görünüm sunuyor. Bunun yanı sıra küf oluşumunu engelleyerek sağlığı da koruyor. Kolayca uygulayabileceğiniz pratik seçeneklerin olduğu derz dolgular, evinin temiz ve ferah görüntüsünden ödün vermeyenler için alternatifler de sunuyor. Bir taşla birkaç kuş vurabileceğiniz derz dolguda doğru seçimi yapmak oldukça önemli. Bu nedenle “En iyi derz dolgu hangisi?” sorusunu sizler için sorduk. Listemizi incelemeye ne dersiniz?

Haber 15-02-2022 11:43

Küflenen tavan ve köşelere sorunsuz çözüm sunan en iyi küf önleyici boya ve ürünler

Küflü ve nemli duvarlar kaderiniz değil! Siz de tavanınızı evde uygulayabileceğiniz küf önleyici boyalarla koruyabilirsiniz. Haliyle aklınıza “Gerçekten küf boyası işe yarıyor mu?” sorusu gelebilir. Boyaların kullanım talimatları takip ettiğinizde evinizi sağlıksız koşullardan kolayca arındırabilirsiniz. Aklınızdaki sorulara yanıt bulacağınız yazımızı inceleyerek en iyi küf önleyici boyalara göz atmaya ne dersiniz?

Haber 10-02-2022 15:21

Buzdolabınızda bekleyen peynirlerin küflenmemesi için yapmanız gerekenler

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi, sofraya lezzet katan peynirleri bozulmadan muhafaza etmek oldukça zor. Tabii ki peynirleri bozulmadan mümkün olabildiğince uzun süre saklayabilmek için de çeşitli yöntemler ve saklama şekilleri yok değil. Eğer doğru şekilde muhafaza ederseniz peynirleri çok uzun süre taze tutabilirsiniz. İşte bilmeniz gereken o tüyolar.

Yemek 01-02-2022 12:28

Dolap, duvar ve tavanlarınız her an küf tutabilir! Hemen önlem almak ve temizlemek için...

Evinizin duvarlarında oluşan küf lekeleri, görüntü ve koku açısından rahatsız edici olmasının yanında sağlığınızı da tehdit ediyor. Bu nedenle birçok hastalığı tetikleyen küf lekelerinden bir an önce kurtulmanız gerekiyor. Peki küf lekeleri neden oluşur ve nasıl temizlenir? Bütün bu soruların cevaplarını sizin için araştırdık. İşte detaylar...

Haber 22-10-2021 14:51

Küflenme problemi tarihe karışacak! Yiyeceklerinizi küften koruyacak en etkili yöntemler

Hiç buzdolabınızı açtığınızda salçanızın üzerinin beyaz, pamuksu noktalarla kaplandığını gördünüz mü ya da ekmeğinizde yeşil benekler oluştuğunu ve özene bezene hazırladığınız kışlık turşularınızın beyaz bir katmanla örtüldüğünü? Oldukça can sıkı bir durum. Gelin, bu durumdan nasıl kurtulabileceğinizi araştıralım.

Yemek 05-10-2021 21:39

Küf yüzünden eve bir daha girmek istemeyebilirsiniz! Bir an önce önlem almak için...

Dolapların veya çekmecelerin içinde oluşan nem, küflenmeye neden olabilir. Bu da dolap ve çekmecelerde bulunan eşyalarınızın küf kokmasına sebep oluyor. Ama merak etmeyin, bu can sıkıcı durumun da bir çözümü var. Dolap ve çekmece içlerini küften korumak için dikkat etmeniz gerekenleri anlattık.

Kadin 27-09-2021 09:50